I november skrev BT at Vollvik solgte unna eiendeler for å betale gammel gjeld til kemneren. Gjelden var på 17,2 millioner kroner pluss renter. Totalt skal kravet ha vært rundt 18 millioner kroner, noe Vollvik bekreftet i november.

Vollvik avverget en personlig konkurs, en sak som skulle opp i Bergen tingrett 23. november. Kemneren trakk begjæringen etter at Vollvik lovte å betale skattegjelden.

— Ukjent for meg

I romjulen har kemneren i stedet begjært tvangssalg av Vollviks hus i Fanahammeren 10.

— Dette er ukjent for meg. Jeg har ikke hørt noe fra kemneren, de vil uansett få pengene. Restskatten skal være helt og fullt oppgjort innen 28. februar, skriver Vollvik i en e-post til BT.

Han synes det er rart at BT kjenner til saken før han selv er blitt varslet. Vollvik skriver i en ny e-post at han har betalt ti av de 17 millionene han skylder kemneren.

— Det gjenstår syv av 17 millioner kroner pluss renter. De skal få alle pengene, skriver han.

Mye pant

Etter det BT forstår, vil et eventuelt tvangssalg av huset dekke resten av skattegjelden til Vollvik. Han kjøpte eiendommen i 2001 for seks millioner kroner.

Så lenge det er dekning for kravet, er vilkåret for konkursbegjæring ikke lenger oppfylt. Men Vollvik må skynde seg. Begjæringen ligger allerede til behandling i Bergen tingrett.

Kemneren i Bergen er ikke alene om å ha pant i Vollviks bolig. DnB NOR og Nordea har også pant i Vollviks eiendom, på henholdsvis ti og tre millioner kroner. I tillegg har Fokus Bank et pant fra 2003 på fem millioner kroner. At det er pant i boligen, er ikke ensbetydende med at det er en tilsvarende gjeld.

Kemner i Bergen Lasse Hunsrød vil ikke kommentere saken.