I går skrev bt.no at utelivsgruppen Ricks mener de har krav på 3,5 millioner kroner fra Zachariasbryggen. Ricks-sjef Tom Greni varslet at han vil begjære ett av selskapene til Zachen-eier Knut Jørgen Hauge konkurs, dersom han ikke får pengene sine.

Nå svarer Hauge, i form av en pressemelding. I meldingen står det at Hauge allerede i desember gav Ricks beskjed om at deres leieavtale på Zachen blir hevet på grunn av manglende betaling og garantiansvar. Det er enda ikke tatt formelle steg for å få Ricks tvangsutkastet.

— Velregissert PR-stunt

Etter planen skulle Ricks i april også overta lokalene som konkurrenten KJS i dag har på Zachen. Slik blir det ikke, ifølge Hauge:

"Selskapet er videre blitt varslet om at andre lokaler i bygget (Pianobaren etc) vil bli bortleid til andre", står det i pressemeldingen.

Hauge skriver at Zachariasbryggen AS - hvor for øvrig Ricks også er inne på eiersiden - som huseier vil forfølge samtlige krav mot Ricks-gruppen, og også gjøre gjeldende styreansvar og personlige forpliktelser.

Om konkurstruslene som bt.no omtalte i går, skriver Hauge at de i "beste fall er et velregissert PR-stunt".

Hauge: - Ricks skylder 16 millioner

Mens Ricks altså mener å ha tilgode 3,5 millioner kroner, mener Hauge at det er Ricks som skylder penger. Ifølge Hauge skal Ricks skylde nær seks millioner i ubetalt husleie, samt nær ti millioner i husleiegaranti. Hauge mener dette har vært et bevisst spill, hvor Ricks samtidig skal ha gått til media, banker og leverandører og fortalt at det skal stå dårlig til med økonomien på Zachen.

"Ricks-gruppen har således benyttet sin posisjon som betydelig leietaker til å holde tilbake husleie, for deretter offentlig kommunisere at huseier ikke evner å gjøre opp sine forpliktelser".

Ricks-sjef Tom Greni skriver i en tekstmelding til BT at forholdene Hauge tar opp er ukjente for ham.

SLÅR TILBAKE: Knut Jørgen Hauge (bildet) vil nå kaste ut leietaker og medeier, Ricks, fra Zachariasbryggen.
Bergens Tidende