Vollvik, mest kjent som mannen som hentet Raymond Kvisvik tilbake til Brann og Bergen, mener ifølge NRK Hordaland det er på tide å ta et oppgjør med en bransje som spekulerer i å få barn som kunder.

Tror på foreldrene

— Vi har opplevd en ganske dramatisk grenseflytting i det siste. For fem år siden var det folk over 25 år som hadde mobiltelefon på jobben, mens både operatører og produsenter spekulerer i barnetelefoner i dag, sier trønderen til NRK.

Ifølge dagens lovverk må man være fylt 18 år for å kunne tegne abonnement på mobiler. Men hvem som bruker telefonene, er opptil foreldrene. Noe som gjør at mobilene for lengst har inntatt barneskolene. I

Neste år skal Chess bruke 25 millioner kroner på annonser. Budskapet? At foreldre må praktisere en 12-årsgrense.

— Jeg forventer at mange foreldre vil støtte oss. At mange vil se på det som positivt at vi setter en grense, sier Vollvik.

Nei, sier konkurrentene

Konkurrentene er ikke altfor begeistret for initiativet. Telenor kommer ikke til å kaste seg på oppfordringen.

— Vi vil ikke ha noen absolutt grense, for vi mener det er noe som først og fremst foresatte til barn og ungdom skal ta stilling til, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til NRK.

NetCom har samme innfallsvinkel til saken.

<b>MOBILFORBUD:</b> Idar Vollvik i Chess vil ta et oppgjør med en mobilbransje som spekulerer i å få barn som kunder.<br/> FOTO: EINAR H. SPANG