Et Formel 1-fyrste og et kommersielt flyselskap har slått seg sammen for å utvikle en flymaskin som sørger for at ingen byer i verden er mer enn to timer unna hverandre.

— Å kunne fly fra London til Sydney i løpet av en time og tre kvarter. Det er fremtiden, sier Michiel Mol til den britiske avisen Daily Mail.

Han er medeier i Formel 1-laget India Force, og har nå slått seg sammen med det nederlandske flyselskapet KLM for å gjennomføre en slik drøm.

Drømmer om 22.000 km/t

For å klare det, vil de frakte passasjerer i et romskip som kan fly raskere enn 22.000 kilometer i timen.

Innen 15 til 20 år regner de med å kunne være i gang med en kommersiell drift.

— Jeg regner med at millioner av mennesker ønsker å kunne være i Sydney på under to timer, heller enn å måtte bruke 24 timer på reisen, sier Mol

Hans første generasjon av romskip kan fly i 3500 kilometer i timen. 35 personer har allerede kjøpt billett til den første flyturene fra den karibiske øya Curacao.

Passasjerer som ønsker å være med på en slik reise skal være nødt til å gjennomføre en fysisk test før de setter seg i flysetet. For at de skal kunne kalle seg astronauter, må de derimot enda høyere - helt opp til 100 kilometers høyde.

Ser jordens krumming

I juni kom planene om en potensiell rival, Hypermach SonicStar, en flymaskin som kan nå en toppfart på 4200 kilometer i timen.

Det er dobbelt så raskt som Concorde, og nesten enn tre og en halv ganger raskere enn lyden.

Hypermach vil fly i 62.000 fots høyde, og vil la passasjerene kunne se med egne øyne at jorden er rund.

Med dette flyet vil det ta tre og en halv time å komme seg fra London til Sydney.

Hypermach-sjef Richard Lugg vil ha flyet i luften innen ti års tid. Men målet er å utvikle flyet til å kunne fly enda raskere.

Tre sett med motorer vil kunne få flyet opp i en fart på mer enn 5000 kilometer i timen.

Si din mening i kommentarfeltet under!