Egil Eldøen har ventet i snart to måneder på å få betalt for en spillejobb på Banco Rotto. Selskapet som driver utestedet, har økonomiske problemer og unngikk så vidt konkurs i februar.

Også mange andre musikere venter på betaling for spillejobbene sine. Eldøen oppfordrer musikerkolleger til å la være å ta spillejobber på stedet så lenge Banco Rotto ikke har gjort opp for seg.

— Jeg synes det er forkastelig at noen påtar seg jobb der når de vet at Banco Rotto skylder andre penger, sier Eldøen.

- Driver seriøst

Han reagerer sterkt på uttalelsene til daglig leder Yngvar Andreassen i Banco Rotto Drift. Til bt.no 26. mars sa Andreassen at strengere regler for svart arbeid gjør at alle som opptrer, må sende inn faktura.

— Mange musikere har vært vant til å få betalt med en gang. Sånn er det ikke lenger. Jeg sier ikke at ikke vi ligger litt etter med betalingene til enkelte. Men det har også vært en del rot med noen av musikerne, sa Andreassen.

— Han fremstiller musikere som useriøse. Det stemmer ikke at vi er vant til å få pengene rett i hånden. Jeg driver forretningsdrift og fakturerer på vanlig måte, sier Eldøen.

Han anser pengene sine som tapt. Men han vil advare andre mot å spille på Banco Rotto under dagens ledelse.

— Hvis de ikke klarer å drive stedet, får noen andre overta, sier Eldøen.

- Ikke hyggelig

bt.no har gjort gjentatte forsøk på å få fatt i ledelsen i Banco Rotto - uten å lykkes. Yngvar Andreassen sier han vil kommentere saken torsdag.

— Det er helt klart en utfordring å drive utested i Bergen. Det har vært mye hardt arbeid og man må stå på, fortalte daglig leder Andreassen i februar i forbindelse med at restaurantdriften var på konkursens rand.

— Det er ikke en hyggelig situasjon å være i. Å måtte snu i en håndvending og se seg rundt for å finne på ekstra løsning kan være tøft, men vi skal nok finne en løsning, forsetter Andreassen.

Selskapet ble stiftet i februar 2009 og flyttet inn med restaurant og underholdning, med plass til 1200 restaurantgjester inne og 300 ute.

Lokalene hadde før dette stått ledig siden våren 2008 da utestedene Mood og Strædet Pub gikk konkurs etter tre års drift.

Restaurantmannen Frank Ove Ditlaroche var daglig leder fra starten, før han ble erstattet av Yngvar Andreassen i august i fjor. Fortsatt eier Ditlaroche likevel 96 prosent av Banco Rotto Drift gjennom selskapet Banco Rotto Holding, ifølge årsberetningen fra selskapet.

VENTER: Egil Eldøen er en av mange som venter på betaling fra Banco Rotto. ARKIVFOTO: Vegar Valde