— Nåtør jeg påstå at vi har et komplett musikkutvalg, forteller Simen Wilberg,daglig leder i musikkstreamingselskapet Beat.no.

Med en nysignerte millionavtalen med Sony Music i hånd, erhansken kastet og Gulen-firmaet ypper til musikkstrid mot den svenskemusikkjempen Spotify og norske Wimp.

— Manglenepå en avtale med Sony Music har helt klart vært vår akillishele. Med denneavtalen på plass fikk vi det som manglet og har dermed all musikk som erfrigitt til streaming og nedlasting tilgjengelig for våre medlemmer.

Smarttelefoner

Og avtalen kom ganske beleilig. Torsdag kom nemlig nyhetenom at svenske Spotify nå vil kutte ned på sine gratisrettigheter til kundene.

Wilberg ønsker ikke å kommentere hvor mange brukeretjenesten har, men forteller at de stadig tar markedsandeler og håper å bli merattraktive i tiden fremover.

Nå satser selskapet videre med applikasjoner tilsmarttelefoner, først lansereres en «app» til Iphone og Ipad, så venterAndroide og Windows mobile etter det.

— Viser at flere og flere ønsker å betale for musikktjenesten når de kan få den medseg overalt. CD-platenes tid er nok ikke helt over, men 2011blirnok det året hvor den digitale musikken tar over for de fleste, mener Wilberg.

Nytt styre

Men den nye avtalen med musikkgiganten Sony er ikke deneneste nyheten for den lille gründerbedriften basert i Sogn og Fjordane. I gårble firmaets nye styre klart.

— Vihar fått på plass et bredt styre med folk innen økonomi, media og strategisksamarbeid. Det er spennende og kunnskapsrike mennesker, sier daglig lederWilberg. I det nykonstituerte styret sitter blant annet Stig EideSivertsen - gründer av nettavisen, tidligere konsernsjef i Opplysningen ogstyremedlem i Gyldendal og Polaris Media. Tidligere markedsdirektør i SonyMusic Norge, Ditlef Jacobsen, er også med og får følge av partner i FjordInvest, Roger Flølo og Magne Larsen, tidligere direktør i Opplysningen mobil.

Hvordan får du tilgang til musikk? Fyr løs i kommentarfeltet under!