Allerede i 2017 kan det være klart for åpningen av Vestlandets svar på Tusenfryd.

— Det ser helt fantastisk ut. Her er det bare å glede seg, sier Sveio-ordfører Ruth Eriksen (H), som nå har kastet seg inn i kampen om hvor Vikinglandet skal ligge.

For et knapt år siden ble det kjent at selskapet Vikinglandet Utvikling AS jobber med planene om å utvikle et 300 - 400 mål stort vikingland på Haugalandet.

Vikinglandsby på Haugalandet

Prosjektleder Odd Erik Salvesen er i disse dager travelt opptatt med møter for å finne ut hvor fornøyelsesparken skal ligge, og hente inn penger fra investorer.

aerial illustration 200 dpi.jpg
Vikingland / ITEC entertainment corporation

I et intervju med Karmøynytt forteller han at parken skal bygges omkring vikingmytologien Yggdrasil, verdenstreet med greiner som strekker seg over hele verden.Parken er tenkt oppdelt i områder som omhandler ulike vikingverdener. En av dem dreier seg om Åsgard, en annen om natur og skog, en tredje om en vikinglandsby. En skal bygges omkring et marked med festival — og en rundt en stor grotte.

— Tanken er at temaparken skal ligge et sted uten visuell støy. Det betyr at andre bygninger eller konstruksjoner ikke skal forstyrre eller dominere opplevelsene i parken, sier Salvesen.

Sveio med i kampen

Opprinnelig var Fosen i Karmøy kommune den heteste kandidaten for plassering av fornøyelsesparken. Men nå har altså Sveio kastet seg inn i kampen, og kan gi Hordaland fylke eierskap til fornøyelsesparken.

— Hvorfor ikke, vi har god plass så her vil det ikke være til sjenanse for noen, sier Sveio-ordfører Eriksen.

Hun forteller at hun har solgt inn flere mulige lokaliseringer til Vikinglandet Utvikling AS. Hvilke vil hun ikke ut med, men hun sier det er ringvirkningene som er mest fristende for en liten kommune som Sveio.

Lover besøk

— Jeg har ikke hørt ett negativt ord fra innbyggerne i kommunen ennå, sier ordføreren.

Det er forøvrig ikke sikkert Vikinglandet havner i Hordaland, selv om det skulle legges til Sveio.

I fjor tok Eriksen til orde for å endre fylkestilhørighet til Rogaland.

De planene er imidlertid lagt på is foreløpig, forsikrer hun.

— Jeg lover å ønske hordalendingene hjertelig velkommen uansett, sier Eriksen, som lover hyppige besøk fra henne dersom parken blir lagt til Sveio.

Hva tror du om planene? Syng ut under!