Bt.no fortalte sist uke om Stein Grønvik som trodde han parkerte gratis på Flesland. Han fikk likevel kontrollavgift og klagen ble avslått.

I svaret truet Europark med Forliksrådet og fortalte at de pleide å vinne tilsvarende saker.

Da Grønvik la frem videobevis av automaten, tok saken en overraskende vending. Se videoen øverst i saken

— Han har rett og feilen ligger hos oss, skriver kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch til bt.no.

Legger seg flat

Europark legger de seg flat - og kontrollavgiften frafalles. Det skjer etter at bt.no sendte flere skriftlige spørsmål:

Det må være lov å spørre om dere rett og slett har tatt en spansk en og håpet av ingen av dem hadde bevis?

Påstanden om at dere vinner slike saker fremstår i beste fall som merkelig når Molden uttaler at han ikke kjenner til andre saker der det har stått gratis parkering på automatene?

Synes dere kundebehandlingen i denne saken har vært god?

«Trenerende og kaldt svar»

Europark lovet svar mandag. Onsdag kom svaret.

— Vi beklager at det har tatt tid å finne ut av denne saken og at svaret derfor kommer sent, skriver Gleditsch.

Senest tirsdag fikk Stein Grønvik nok en avvisende melding fra kundeservice.

Å. Sier du det? Jeg har ikke hørt noe. Dette var gode nyheter, men det henger igjen en del uro og mistenkelige ting. Stein Grønvik

— De skrev at jeg skulle trykket på en grønn knapp. Det var et trenerende, kaldt lurerisvar. Jeg så at e-postene aldri ville føre til noe, og ba dem ringe. Det gjorde de ikke, sier Grønvik.

Dette skrev kundebehandleren:

«Du må trykke på grønn knapp på automaten for å godkjenne kjøpet og få ut billett/ kvittering, slik det står beskrevet på bruksanvisningen på automaten. I motsatt fall avbrytes kjøpet, slik din video viser. Vi kan derfor ikke se at din tilbakemelding endrer sakens stilling. Vi registrerer imidlertid at du fortsatt er uenig og må derfor vurdere å sende saken til Forliksrådet».

Derfor ble Grønvik overrasket da han fikk beskjed onsdag kveld om at kravet var frafalt.

— Å. Sier du det? Jeg har ikke hørt noe. Dette var gode nyheter, men det henger igjen en del uro og mistenkelige ting. Det er flere saftige brudd på anstendighet som jeg ikke vil slå meg til ro med, sier han.

Sjelden feil

Europark mener å ha funnet en sjelden feil på automaten, som de sier er «kjent som en stabil og driftssikker automat», og et sammenfall av følgende forhold:

  • At betalingen fant sted 1. nyttårsdag, en av de ni offisielle hellig- og høytidsdagene i året, da det ofte er spesielle betingelser som gjelde
  • At parkeringsdagen i tillegg var en søndag, en ukedag som ofte har andre priser enn hverdagen
  • Takststrukturen på denne avdelingen, med varierende satser for parkering inntil 43 døgn.
  • Oppsettet for denne automatens dataprogram.

— Vi har tatt initiativ sammen med automatleverandøren for å hindre nye, senere tilfeller av feilaktig, såkalt kalenderregel-programmering, sier Gleditsch.

Taklet ikke transaksjonen

Stein Grønvik skulle betalt 270 kroner for seks dager om ikke automaten hadde slått seg vrang.

— Denne betalingstransaksjonen taklet ikke automaten, og kom i stedet opp med meldingen om gratis parkering. På dager som ikke har kombinasjonen høytidsdag/søndag, forsvinner denne informasjonen i automatens display igjen og var ikke synlig da vår kontrollør ila kontrollavgift 3. januar. Det er selvfølgelig ikke hans feil, ansvaret liggerhos oss, sier Gleditsch.

Også to andre lesere som kontaktet bt.no med liknende historier, får trolig slettet sine krav.

— Ja, gitt at deres situasjon er lik Grønviks. Jeg har ikke kontrollavgiftsnummer eller andre detaljer for disse to andre og vet ikke om de har sendt inn klage, sier kommunikasjonsdirektøren.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

KRANGLET OM DENNE LAPPEN: Denne hilsenen lå på bilen da Stein Grønvik kom tilbake etter tre dager. Det sto at årsaken til kontrollavgiften er «billett ikke synlig i frontruten», selv om det ikke var mulig å få ut billett av automaten.
PRIVAT