Loven, som allerede er vedtatt i andrekammeret, var et av valgløftene til den nye presidenten Enrique Peña Nieto, skriver Aftenposten.no.

Peña Nieto lovte å gjøre Mexico mer konkurransedyktig da han inntok presidentpalasset i desember.

Det betyr større konkurranse for Mexicos mobilkonge, Carlos Slim.

Slim regnes som verdens rikeste mann, med en formue på 73 milliarder dollar, og foran Microsoftgründer Bill Gates på annenplass, ifølge magasinet Forbes sin årlige ranking.

Dominerer markedet

Slims fasttelefonselskap, Telmex, kontrollerer 80 prosent av sin sektor, mens mobilselskapet hans, Telcel, har kontroll over 70 prosent av mobilmarkedet.

Slim har tjent sine penger på telekombransjen, og hans mobilselskaper er også store i resten av Latin-Amerika.

Første gang Slim klateret til topps på listen over verdens rikeste personer, var i 2007. Da var det 16 år siden en person utenfor USA toppet listen.

Fått kritikk

Seksbarnsfaren har fått kritikk både for at han har sikret seg et tilnærmet telemonopol og for sin gigantiske formue, som mange mener er uanstendig i et land med så mange fattige.

Så gjenstår det å se hva den nye loven i Mexico vil ha å si for telekomgiganten.

Den nye loven tar også sikte på bryte dominansen til landets to store TV-kanaler, Televisa og TV Azteca.

Televisa har 70 prosent av kringkastingsmarkedet, mens Azteca har 60 prosent av kabelsektoren.

Pakten for Mexico

Både det konservative PAN-partiet og det venstreorienterte PRD støttet lovgivningen som var lagt frem av presidentens PRI.

De tre partiene inngikk etter valget en allianse ved navn Pakten for Mexico med sikte på å overhale utdanningssystemet og arbeidslovene.