«Verdens dyreste biff».

Det ønsker det danske kjøttselskapet Friland å merke kjøttet fra japansk wagyu-storfe med. Nå har de søkt mattilsynet om tillatelse.

— Verdens dyreste er en opplysning som kan være både interessant og morsomt for forbrukerne, og det gjør at folk gjenkjenner kjøttet, sier leder Randi Kok, ifølge det danske nettstedet epn.dk.

I Japan kan Wagyu-kveg koste opp til en halv million danske kroner pr. dyr.

Eksklusivt

I 2007 importerte Friland embryoer, og plasserte dem i spesielt utvalgte kviger. Det resulterte året etter i åtte Wagyu-kalver, som ble den første danske stammebesetningen av 100 prosent renraset sort Wagyu-kjøttkveg.

Men Friland får ikke ønsket sitt oppfylt. Mattilsynet svarte nylig at merkingen krever at kjøttet beviselig er verdens dyreste.

- Dersom du skriver at det er verdens dyreste, må du ha et kontrollprogram for hvordan det kan dokumenteres, sier tilsynsleder Jens Christian Weidanz.

Randi Kok gir derfor opp å få den ønskede etiketten.

— Det vil bli for mye jobb i forhold til hva vi ville fått ut av det, sier hun.