I toppetasjen har Rieber Eiendom, sammen med bergensselskapet CellVision, lagt grunnlaget for det de håper kan bli et sterkt kompetansesenter for utvikling av nye tjenester for mobiltelefoner.

CellVision, har allerede ti ansatte. I lokalene er også to mindre selskaper, som arbeider med SMS og spill for mobiltelefoner, på plass

CellVision har allerede klart å etablere seg som en internasjonalt anerkjent systemutvikler for systemer for posisjonering ved bruk av mobiltelefon.

Håper på kreativt miljø

— Vi håper å få til et kreativt godt miljø, og søker samarbeidspartnere. Vi setter ikke som krav at de som kommer til Damsgårdsveien 127 må være etablerte. Vi ønsker først og fremst å knytte til oss enkeltpersoner og selskaper som driver med produktutvikling, eller er allerede operative innenfor mobilteknologibransjen. Det vi tilbyr her hos oss er et miljø hvor de finner «likesinnede» med høy kompetanse innen dette området, samt muligheter for partnerskap eller felles prosjekter, sier daglig leder for CellVision, Knut Gjerde.

— Ved å etablere oss i Bergen med denne typen virksomhet, går vi litt mot strømmen, da mye innen mobilteknologi og tjenesteutvikling foregår i Oslo, og ikke minst andre steder i Europa (som f.eks. Stockholm). Vi har partnere flere steder i Europa, og vi er opptatt av å være i front internasjonalt i dette markedet. Likevel er det her hjemme vi må bygge opp et miljø som skal gjøre oss ledende i markedet. Dette tror vi at vi kan lykkes bedre med dersom vi allierer oss med andre innenfor bransjen i Bergens-regionen.

En etasje klar

Foreløpig har de en etasje, men Bjart Nygård, i Rieber Eiendom, klargjør gjerne flere etasjer om behovet melder seg.

— Vi har valgt å holde en nøktern, men tiltalende standard, slik at husleien ikke skal bli en for tung belastning for firmaer som vil etablere seg, sier Nygård til Bergens Tidende.

Bakgrunnen for samarbeidet er erfaringer fra IT-loftet i Fabrikkgaten. CellVision startet med tre mann i miljøet der.

— For oss er det viktig å ha et kreativt kompetanseutviklende miljø. Nå vokste vi ut av IT-loftet, og kom nok også til en erkjennelse av at det ville være riktig å skape et nytt miljø som er litt mer målrettet mot mobilteknologi, sier Gjerde.

CellVision eies 40 prosent av Teleplan, resten av aksjene har de ansatte. Teleplan har vært sentral i CellVisions suksess gjennom Teleplans merkenavn og kompetanse - både i Norge og internasjonalt.

NetCom allerede i gang

I Norge har CellVision levert system til NetCom. Et systemet i som bruker mobiltelefonsystemet til å finne ut hvor en telefon befinner seg. Foreløpig har NetCom lansert et tilbud der eieren av en telefon kan tillate at en annen person kan få oppgitt hvor han befinner seg.

CellVison hadde en omsetning på 2,5 millioner i fjor, og så langt i år tyder ordremassen på at omsetningen vil bli på 10 millioner.

— Vi har en forretningsstrategi der vi fra dag en har sagt at vi skal tjene penger og betale utvikling med de oppdrag vi får. Det har vi klart, og i dag sitter vi med fleksible verktøy for at mobiltelefonsystemet kan brukes til en posisjonering ned til ca. 50 meter, i tillegg har vi laget systemer som kan administrere bruken og løsninger for forskjellige anvendelser. Alt fra flåtekontrollsystemer for store transportfirmaer til enkle systemer som på et kart kan vise deg hvor nærmeste Vinmonopol er på mobilen din, sier Gjerde.