I en børsmelding som ble sendt ut i dag heter det at Vekselbankens strategi er å fortsette som en selvstendig forretningsbank, men etter styrets vedtak skal det skje i form av å være såkalt fullverdig alliansebank i Terra-Gruppen.

I forhold til bankens strategi om å beholde selvstendigheten har styret vurdert Terra som den beste samarbeidspartneren. Styret regner med at samarbeidet med de 78 sparebankene skal gi lavere fremtidige driftskostnader for banken på Voss.

Partene tar sikte på at prosessen med overgang til Terra-Gruppen AS skal være gjennomført innen 30. november 2012. En praktisk konsekvens er blant annet at banken må bytte dataplattform.

— Vi ønsker å videreutvikle vårt produkt og tjenestespekter. Terra vil være en god samarbeidspartner. Vi får tilgang til konkurransedyktige leveranser for fremtidig lønnsom vekst, sier banksjef Jan Arveschoug i en kommentar.

Konsernsjef Stein Ole Larsen i Terra-Gruppen sier at Vekselbanken er den første forretningsbanken som inngår i Terra-alliansen.

— Avtalen bekrefter Terras evne til å levere gode, helhetlige løsninger for selvstendige banker, sier Larsen.