• Vi håper alle på dårlig vær, sier fungerende sjef for Vannkanten.

— Personlig liker jeg solen, men på jobb er den min verste fiende, sier Janne Strand Hansen, som styrer skuten på badelandet Vannkanten i Loddefjord i sommer.

FOR FINT: Sommerens sjef på Vannkanten er Janne Strand Hansen. Hun syns været er litt for fint.
Baste Fanebust

Når publikum uteblir må det mobliseres. Maskoten Doffe, som er en delfin, har kunnet holde seg inne på Vannkanten de siste somrene, men ikke nå lenger.Når varmen lokker folk ut fra bassengene må den ut og lokke dem tilbake.

Det er første gang på fire år Doffe selv må ut og gå i bergensgatene og se etter barn som vil bade i basseng, noe som ifølge Hansen sier noe om hvor uvanlig fin årets sommer har vert.

Fint å svømme fritt

— Det er fint at det ikke er så mange her, synes Marianne Johannessen som har med seg mannen Alf Inge Berg Hansen og de to guttene Nikolas og Martin på Vannkanten i Loddefjord.

Familien er blant få som har tatt turen hit da BT var innom tirsdag formiddag.

— Våre faste gjester og noen turister, det er stort sett de som er her når det er som i dag, sier Hansen.

Sommeren de har hatt på Vannkanten er besøksmessig blant de aller verste hun kan huske.

— Det skal heldigvis begynne å regne til helgen, sier hun, og medgir at det har blitt ekstra viktig å sjekke værvarselet i sommer.

Halvparten av normalen

Vanntemperaturene i Os, som er de eneste som er dagsoppdatert i Hordaland på YR sine sider, viser temperaturer opp mot 23 grader i vannet på enkelte av badestedene.

I bassenget på Vannkanten holder vannet en en knapp grad mer enn dette.

— Det sier seg selv at vi taper litt på at det er så varmt ute. Sommeren skal, sammen med de andre ferieperiodene, være høytid for badelandet, forklarer Hansen.

Gjennom den siste tiden har de derimot sett besøkstall under halvparten av normalen, på dagene med det aller fineste været.

— Det er virkelig bra det snart kommer regn, sier Hansen og ler.

IKKE FULLT: Borte er køene, trengselen og vannet som skvulper over kantene. Folk flest bader ute når gradestoppen kryper mot 30 grader.
Baste Fanebust