En Stavanger-mann i 30-årene var en stund lørdag uvitende om at han hadde vunnet storeslem i Lotto. I 21-tiden lørdag ringte han Norsk Tipping.

— Han var i sjokktilstand, eller i hvert fall i gledesrus. Han ville veldig gjerne få bekreftet at det var riktig at han hadde vunnet, forteller kommunikasjonsrådgiver Pål Enger i Norsk Tipping etter samtalen med mannen.

— «Det er helt fantastisk», var det første han sa. Mannen var på vei til noen venner og hadde ikke fulgt trekningen på tv. Men via en mobil-app fikk han sjekket kupongen sin, som da viste syv rette.

Samme i 15 år

Stavanger-mannen har vært en standhaftig kar: Den selvutfylte kupongen som gikk inn har han spilt i 15 år!

— Standhaftigheten lønte seg, kan du si, kommenterer Enger lakonisk.

Den nybakte mangemangemillionæren vil ikke si noe mer om seg selv enn cirka alder og hvor han er fra.

— Han ville selv fortelle venner og kjente om premien.

Mannen sa at han nå vil kvitte seg med gjeld, sette foten i bakken og ta en skikkelig vurdering av fremtiden.

— 13 millioner er en god sum penger. Vi får se om han vil ta imot økonomisk rådgivning fra oss.

Storvinneren virker uansett av det nøkterne slaget.

— Han sa han skulle feire med Cola i kveld, sier Enger i Norsk Tipping.I lørdagens Lotto-trekning dunket Stavanger-mannen inn 13 millioner kroner, som den eneste med syv rette tall.

Lykkekupong

Enger forteller at mannen leverte via nettet, en såkalt lykkekupong. Storvinneren sikret seg topp-premien kun timer før spillslutt klokken 18 i dag.

— Han spilte i dag klokken 14, bare fire timer før spillet stengte, sier Enger.

Nesten 2 mill. til Lindås

Også i Hordaland er det millionglede i kveld, etter at en Lindås-kvinne i 50-årene sikret seg en Joker-premie på 1,9 millioner kroner. Også hun kan være uvitende om storgevinsten. Trekningen skjedde datastyrt, etter at Norsk Tipping ikke fikk tak i henne på telefon.

Dessverre for kvinnen ble ikke datamaskinens siste valg av tall så heldig: Tallet var fire, og maskinen valgte da, logisk nok, å gå opp.

— Men det var et 1-tall som dukket opp. Ellers kunne hun ha vunnet 4,3 millioner, sier Enger.