Ved utgangen av uke tolv, det vil si forrige uke, var fyllingsgraden i norske magasiner 19,8 prosent. Aldri har det vært mindre vann tilgjengelig så lenge NVE har målt nivåene.

På Vestlandet var fyllingsgraden 19,1 prosent, viser ukens rapport fra NVE. Regnet i forrige uke forbedret situasjonen noe sammelignet med uken før.

— Sårbar

NVEs direktør Agnar Aas opplyser at kraftsituasjonen i Sør-Norge er anstrengt, og at strømtilgangen er sårbar helt til snøsmeltingen i fjellet begynner for fullt.

— Det er mer snø enn i fjor, men fortsatt mindre enn normalt. Man trenger ikke bekymre seg for fyllingsgraden, utover at strømprisen nå er på cirka 50 øre. Den høye prisen skyldes at produsentene holder produksjonen lav for å ha noe å gå på om noe skulle gå feil frem mot våren, sier Tor Arnt Johnsen, seksjonssjef for analyse i NVE til bt.no.

Økt import

Vi importerte netto 535 GWh kraft i forrige uke, omtgrent 100 GWh mer enn uken før.

— Landene rundt oss opplever lavere forbruk. Det gir mer kraft til rådighet for oss. Det er normalt med økt import utover våren, uten at det trenger bety høyere strømpris, sier Johnsen.