Fagforbundet har i dag varslet at de tar ut ytterligere 1.800 medlemmer i streik i Hordaland fra tirsdag 29. mai. Dette kommer i tillegg til de 850 medlemmene som har streiket siden arbeidstidens begynnelse i dag.

Uttaket i denne omgang gjelder ansatte ved skoler, barnehager, idrettsanlegg og kultursektor i følgende kommuner:

Askøy kommune

Bergen kommune

Lindås kommune

Vaksdal kommune

Austevoll kommune

Medlemmer ved alle videregående skoler i Hordaland fylkeskommune

Ingen renholdere

Medlemmene som blir tatt ut, er barne— og ungdomsarbeidere, assistenter, renholdere, skolesekretærer, vaktmestre og administrativt personell.

Alle Fagforbundets medlemmer ved alle skoler, barnehager og idrettsanlegg i de fem kommunene blir tatt ut i streik, opplyser Ørjan Myrmel i Fagforbundet Hordaland.

- Betyr det at flere skoler og barnehager blir stengt?

— Jeg vil tro at du kan risikere det. Der Utdanningsforbundet har tatt ut sine folk, har vi resten av personalet. Vi tar ut renholdere, og det betyr at det ikke tar så lang tid før det begynner å bli stengt. Toaletter blir for eksempel ikke vasket, sier Myrmel.

Vil ha rettferdig lønn

Opptrappingen gjelder fra arbeidstidens start på tirsdag. 1833 medlemmer i Hordaland blir tatt ut i tillegg til de 850 som allerede er i streik.

— Vi ønsker rettferdig og anstendig lønn til alle ansatte, og krever det samme som privat sektor fikk. Vi skal sikre flere arbeidstagere hele, fastestillinger og krever kraftig økning av lørdags- og søndagstillegg, sier Myrmel.

Fagforbundet har så langt tatt ut 9491 medlemmer i små og store kommuner i samtlige fylker. Først og fremst er det tatt ut folk som arbeider i de kommunale og fylkeskommunale administrasjonene, men også flere i de kommunale havnene, ansatte innen renovasjon og trafikkbetjenter.

Hvordan blir Bergen uten parkeringsvakter? Si din mening i kommentarfeltet!