Eiendomsinvestor og gårdeier Ole Jan Strønen, kjøpte i fjor bygården med adresse Torgallmenningen 13. Den ligger vegg-i-vegg med Hotel Bristol og har utsikt over den bergenske storstuen.

Tiden ute for Bjerke

I nesten 20 år har Urmaker Bjerke holdt til i disse lokalene, men firmaet ble tvunget til å flytte rundt påsketider.

— Vi har ligget på hjørnet av Torgallmenningen i snart tyve år. Hvert femte år fornyes leieavtalen, og jeg ble forundret da jeg fikk avslag på den forrige søknaden vår, forteller Halvor Bjerke, eier av Urmaker Bjerke.

— Vi ønsket å fortsette driften i de lokalene vi hadde, men etter noen måneder med uenighet ble vi kastet ut.

— Jeg kan bekrefte at vi har søkt om tillatelse for å drive hotell i lokalene. Mer enn dette vil jeg ikke si, sier eiendomsinvestor og gårdeier Ole Jan Strønen, på telefon fra utlandet.

Strønen er styreleder i selskapet Torvallmenning 13 AS, som driver med utleie av eiendom og hadde et resultat på 892.000 kroner i 2008.

Fikk nei til hotell

Det er ikke første gang Strønen har hotellplaner. Den tidligere eieren av Jonsvollskvartalet ønsket lenge å bygge høyhus med hotell i det omstridte kvartalet, men fikk nei av politikerne. Da Strønen i 2007 solgte tomten til Sparebanken Vest, skal han ha tjent 108 millioner kroner.

  1. september sendte konsulentfirmaet Constructa inn søknad om bruksendring og ombygging av Torgallmenningen 13. Det er også sendt ut nabovarsel om planene, og så langt er det registrert to protester. Saken er ikke ferdigbehandlet i byggesaksetaten, og er ikke forelagt politisk behandling.
  • Jeg syns det er synd om hoteller og kiosker tar alle de beste hjørnene i hele sentrum, sier Halvor Bjerke.

Hva synes du om hotellplanene?

TIDEN UTE: Skal du til Urmaker Bjerke, må du besøke de nye lokalene på Engen. Bygården på Torgallmenningen står nå tom. FOTO: Eivind Senneset