— Leiligheten er helt unik. Det er egentlig to leiligheter som er slått sammen til én, sier salgssjef for bruktboliger hos Eiendomsmegler Vest på Hinna, Ordin Fikstvedt til Aftenbladet.

Boligen er bygget i 2007, og det er samme eier som kjøpte leiligheten da som nå skal selge.

94.000 kroner kvadraten

Leiligheten har primærrom på 202 kvadratmeter. Hvis selger oppnår en salgssum lik prisantydning, passerer kvadratmeterprisen 94.000 kroner. I så fall vil omsetningen av denne boligen trolig være den dyreste av større leiligheter som noen gang er omsatt i Stavanger.

Fikstvedt mener at det kan være mindre leiligheter som har oppnådd samme kvadratmeterpris, men for større leiligheter har prisen neppe vært i dette prisleiet i oljebyen.

I fjor sommer gikk en 21 kvadratmeter stor leilighet for 1,9 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på knappe 90.500 kroner.

Fyller en hel etasje

Hva er det så som gjør denne leiligheten så unik og spesiell?

Leiligheten fyller hele sjuende etasje i den nest ytterste blokken i Hinna Park i Jåttåvågen, cirka 600 meter fra Viking Stadion. Den har heis direkte opp til leiligheten, sjøutsikt fra 4 sider, store vindusflater fra gulv til tak og heltre eik på gulv i alle rom.

I prospektet står det videre at leiligheten inneholder hall, to stuer med gasspeis, fire soverom, 2 helflisede bad, gjestetoalett, eget vaskerom, kjøkken i hvit høyglans og integrerte hvitevarer.

Leiligheten har walk in garderobe fra ett av soverommene som har boblebad og utgang til balkong. Terrasser og balkonger er på 80 kvadratmeter, der halvparten er innglasset.

Egen båtplass

Egen båtplass med en 5 kvadratmeter stor sjøbod og to parkeringsplasser i lukket garasjeanlegg med egen sportsbod følger også med.

Hvis boligen selges til prisantydning, vil dokumentavgiften til staten aleine utgjøre 475.000 kroner. Denne avgiften ved boligsalg er 2,5 prosent av kjøpesummen.

ENORM: Leiligheten har primærrom på 202 kvadratmeter.
THOMAS HAGA