Ett år etter at fikk plass i bystyret i Bergen kan Frølich regne med å ta sete i Stortinget etter valget neste høst.

— Jeg er først og fremst utrolig ydmyk og takknemlig, sier Frølich etter at nominasjonsprosessen i Hordaland Høyre er unnagjort, og deltakerne på nominasjonsmøtet i Hordaland har ruslet til lunsj.

Sammen med Erik Skutle (22) på syvende plass og Charlotte Spurkeland (25) på åttende plass trekker Frølich snittalderen hos Høyretoppene i Hordaland kraftig ned.

— Nå er det kommer en forholdsvis ung liste. Men det er ikke en dag for å hylle Unge Høyre, det er en dag for å hylle Høyre som tør å satse på nye krefter, sier Frølich.

Syv på tinget

Med dagens meningsmålinger regner han med at Hordaland Høyre får minst syv kandidater inn på tinget. Blir det regjering, og Erna Solberg blir statsminister, betyr det at også Spurkeland på åttendeplass får plass på tinget.

Frølich mener den nye generasjonen er viktig for å sikre varig gjennomslag for de politiske endringene Høyre vil gjennomføre om partiet rykker inn i regjeringskontorene neste år.

— Vi skal vinne et valg, og så skal vi forsvare den politikken.

— Det betyr at du er klar for å sitte i regjering om fem år?

— Jeg går ikke med en minister i magen på noen måte, dette er mine første steg på den nasjonale arena og jeg har mye å lære, sier Frølich.

Han sier han vil ta med seg sine arbeidsmetoder fra lokalpolitikk inn i rikspolitikken, og lansere nye ideer. Til våren kommer han med boken "50 ideer for Norge". Blant ideene er et særskilt minstefradrag for dem som er i jobb, for å stimulere til å få flere ut i arbeid.

— Dette er blant annet prøvd med hell i Sverige, sier Frølich.

Frølich er nesten ferdig utdannet jurist, og skal begynne som advokatfullmektig i et advokatfirma i Bergen i desember. I bystyret er han Høyres fraksjonsleder for utdanningspolitikken, og sitter i oppvekstkomiteen.

Dette er de 10 første på Hordaland Høyres liste til stortingsvalget 2013:

Erna Solberg (51), Bergen

Øyvind Halleraker (60), Bømlo

Peter Christian Frølich (25), Bergen

Torill Eidsheim (42), Lindås

Sigurd Hille (62), Bergen

Ove B. Trellevik (47), Sund

Erik Skutle (22), Bergen

Charlotte Spurkeland (25), Bergen

Iril Schau Johansen (41), Voss

Siv Høgtun (46), Askøy

20121027bel288.jpg
BJØRN ERIK LARSEN