Kinesiske datasnokere planlegger et intensivt angrep mot amerikanske nettsider mellom 30. april og 7. mai, advarer USAs National Infrastructure Protecion Center. Det planlagte dataangrepet skal være et resultat av den diplomatiske krisen som oppsto mellom de to landene da et amerikansk spionfly kolliderte med et kinesisk jagerfly tidligere idenne måneden. Piloten Wang Wei døde i kollisjonen, og besetningen fra det amerikanske flyet ble holdt tilbake i Kina.

Kinesiske hackere har offentlig diskutert et angrep i uken mellom 30. april og 7. mai. Perioden sammenfaller med en rekke dager av historisk betydning for Kina. Sikkerhetseksperter oppfordrer innehavere av nettsider og nettverksadministratorer i USA til å beskytte sine nettverk.

— Denne gjengen går etter enhver nettside med sikkerhetssvakheter. De bruker søkeverktøy for å finne sikkerhetshull i domener som ligger på servere i USA, sa en sikkerhetskonsulent til Wired News for noen uker siden.

Amerikanske datasnoker har allerede angrepet Kina. Den amerikanske hackergruppen PoizonBOx satt minst hundre kinesiske nettsider ut av spill i begynnelsen av april. PoizonBOx har ikke politiske motiver, skrev Wired News. (Origo)