Konserndirektør Kjersti Fyllingen har god tro på at 2009 skal bli et godt år for skadeselskapet, som er nest størst i Norden.

— Vi er fornøyd med resultatet, gitt at markedet er som det er. Vi gleder oss over flott vekst, spesielt i Finland og Sverige, med henholdsvis 40 og 77 prosent økt salg, sier Fyllingen.

I første kvartal ble resultatet før skatt på 460 millioner danske kroner (DKK), som er 76 prosent bedre enn samme periode i fjor. For hele året oppjusterer selskapet nå forventet resultat før skatt fra 1,8 til 2,1 milliarder DKK.

På selve forsikringsvirksomheten gikk det dårligere i første kvartal. Det såkalte forsikringstekniske resultatet ble 427 millioner DKK, mot 627 millioner i første kvartal i fjor.

Investeringsresultatet ble kraftig forbedret, fra minus 365 millioner i første kvartal i fjor, til pluss 46 millioner DKK i år. Fjorårsresultatet var preget av at TrygVesta tidlig på året solgte seg kraftig ned i aksjer.

Kjersti Fyllingen sier at redusert forsikringsteknisk resultat skyldes økte erstatninger, spesielt i Norge.

— På Østlandet har det vært en tøffere vinter enn på mange år. Spesielt på bil, men også på hytter, har det ført til flere skader og økte erstatninger, sier hun.

TrygVesta økte prisene på sine skadeforsikringer i fjor. Etter vinterens økte erstatninger, vurderes det fortløpende om premiene igjen skal økes, sier Fyllingen.

TrygVesta er et dansk selskap, børsnotert i København. 1500 av selskapets 4000 ansatte arbeider i Norge.

ØRJAN DEISZ