Ifølge en melding fra det danske forsikringskonsernet har Konsernsjef Stine Bosse har valgt å fratre sin stilling som konsernsjef i Tryg.

Bosse har vært i ansatt i Tryg siden 1987 og har siden 1. januar 2003 vært konsernsjef.

Hun ble kjent i Norge da hun innlemmet det tradisjonsrike Vesta Forsikring i det danske Tryg-konsernet og siden fjernet Vesta-navnet for godt.

Konserndirektør Kjerstin Fyllingen i Tryg i Fyllingsdalen sier at signalene om at Bosse ville gi seg har vært til stede en tid, men tidspunktet var overraskende.

– Tidspunktet er alltid overraskende. Det er trist, men det er ikke noen dramatikk i avgangen. Hun vil bruke mer tid på familien, styreverv og frivillig arbeid, sier Fyllingen.

– Lykke til

– Jeg respekterer Stine Bosses beslutning. Stine Bosse har gjennom årene som konsernsjef i Tryg levert flotte resultater. Jeg er sikker på at kolleger og medarbeidere vil motta denne beslutning med samme beklagelse som jeg, og vi ønsker Stine lykke til videre. Styret vil møtes onsdag formiddag for å beslutte det videre forløp, sier styreleder Mikael Olufsen.

Mer tid til styreverv

– Det er etter grundig overveielse jeg er kommet frem til min beslutning. Jeg ønsker å ha mer tid til andre oppgaver i fremtiden og til min familie. Jeg har de siste årene fått mange henvendelser om å påta meg styreverv og det vil jeg nå gjerne ha mer tid til. Tryg har fått det beste av meg i mange år, og jeg har hatt det privilegium å stå i spissen for en helt fantastisk virksomhet, sier Stine Bosse.