— Han har en egen evne til å lande med begge beina på jorden, og jeg tror ikke på konkurs før jeg har sett det annonsert under kunngjøringer i avisen, sier Trond Blindheim, som er rektor ved Markedshøyskolen.

- Farlig nærme stupet

Torsdag ble det kjent at Idar Vollviks mobilselskap Ludo Mobil er begjært konkurs av nettleverandøren Ventelo.

Blindheim er medforfatter i boken «Idar Vollvik om PR», og har tilbrakt mye tid sammen med chess-gründeren. Han karakteriserer Vollvik som en underlig skrue som alltid lever livet på randen og «hyperaktig når han går inn for noe».

- Mange dømmer ham nord og ned, og han lever farlig nærme kanten på stupet nå

Trond Blindheim om Vollvik

Han peker på at trønderbergenseren har et stort kontaktnett.

— Mange dømmer ham nord og ned, og han lever farlig nærme kanten på stupet nå. Men han har veldig mange venner, og det dukker alltid opp noen som vil hjelpe han. Han har like mange liv som katten, sier Blindheim.

Vennehjelp

Bare på to år har Vollvik ellers hans selskaper blitt begjært konkurs fire ganger, men hver gang har venner kommet til unnsetning.

Ifølge E24 er investorbrødrene Kristian og Roger Adolfsen villige til å stå klare med kapital, dersom Ludo klarer å skaffe seg en ny leverandør av mobilnett.

Det blir i tilfelle andre gang brødrene redder han fra en konkurs.

— Det er mange som har tjent penger på Vollvik opp gjennom årene. Det forundrer meg ikke om det også dukker opp andre venner, uten at jeg har noen konkrete navn, sier Svein Johnsen.

— Støtter han som venn

Johnsen var med og startet Chess i 2002. Etter at de to solgte mobilselskapet fire år senere, gikk de hver til sitt. Mens Vollvik gamblet bort pengene sine og holdt på å måtte gå fra hus og hjem, har Johnsen investert i små gründerselskaper som Bipper Communication, fotballagenten Go On og mobilreklameselskapet Comcom.

Johnsen kommer imidlertid ikke til å stille med kapital til Vollvik denne gangen.

— Jeg må bruke tid og krefter på mine egne prosjekter, og jeg har ikke kapasitet til å hjelpe han finansielt nå. Men jeg støtter ham som en venn og synes det som har skjedd med Ventelo er veldig merkelig. Det skjedde over natten og kom overraskende på, sier han.

Han tror det er mange av vennene hans vil hjelpe han fordi de synes synd på han.

— Måten Ventelo har angrepet saken på fører kanskje til at venner vil hjelpe en som lider av at en stor aktør bare kjører over deg. Det blir som David mot Goliat, sier han.

- Håper han rir stormen av

Også da Vollvik ble begjært konkurs i 2009, kom venner til unnsetning.

Sammen med sine seks søsken ga reder John Olav Økland den tidligere mobilmilliardæ­ren over ti millioner kroner. For sin nødhjelp fikk Økland-familien en eierandel på rundt 15 prosent i Ludo. Økland solgte siden aksjene med god gevinst.

— Bakgrunnen for salget er at vi vil konsentrere oss om vår egen bransje, som er fiske og offshore, sier han til bt.no.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt han vil hjelpe Vollvik igjen.

— Men jeg ønsker han lykke til, og håper han rir stormen av, sier han.

- Hurra!!!

Idar Vollvik oversendte fredag en begjæring om midlertidig forføyning i tvisten mellom Ludo Mobil og Ventelo. Fredag ettermiddag er det klart at Vollvik får lov til å prøve å stanse stengningen av nettverket som Ludo Mobil leier av Ventelo.

— Hurra!!! Asker og Bærum tingrett har gjort en foreløpig vurdering av Ludo-mobil sin begjæring om midlertidig forføyning mot Ventelo. Forføyningen gjelder at Ventelo ikke kan stenge ned Ludo mobil sine mobilkunder, skriver han på Facebook-siden.

Ludo-sjefen skriver videre at rettsmøtet blir holdt 1. februar.

— Vi i Ludo mobil er glade for dette, og jobber nå også i sluttfasen med avtale om ny samarbeidspartner på mobile tjenester, avslutter han.

Dersom Vollvik ikke vinner frem i retten på onsdag, vil de om lag 40.000 Ludo-kundene miste summetonen fredag.

Det lyktes ikke BT å få kontakt med Vollvik fredag.

OPTIMIST: Omdømmeekspert Trond Blindheim tror Vollvik vil klare å ri stormen av nok en gang. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND