I en børsmelding søndag kveld melder verdens største lakseoppdretter, Marine Harvest, at styremedlem Tor Olav Trøim trekker seg.

Trøim har representert største eier i selskapet, Geveran Trading Co. som igjen er kontrollert av norsk-kyprioter John Fredriksen.

Sentral Fredriksen-mann

Trøim har i mange år vært en av Fredriksens nærmeste medarbeidere, men har i den siste tiden tatt steget bort fra skipsrederen. Dagens Næringsliv meldte i sommer at Trøim fikk med seg 1,6 milliarder kroner da han sluttet som ansatt i Fredriksen-systemet hvor han har vært ansatt siden 1995.

Han har vært en sentral i utviklingen av Fredriksen-systemet til å bli verdensledende innen shipping, offshore og lakseoppdrett.

Ute av alt

Rett før helgen trakk Trøim seg fra styrene Fredriksen-selskapene Archer og Seadrill, og søndag kveld kom altså meldingen om at han også forlater bergensbaserte Marine Harvest, som er verdensledende innenfor lakseoppdrett.

Dermed er Trøim ute av alle selskapene som er dominert av John Fredriksen.

Marine Harvests styreleder Ole Eirik Lerøy bekrefter søndag kveld til Dagens Næringsliv at Trøim har trukket seg fra styret.

— Trøim har gjort en betydelig innsats i arbeidet med å bygge opp det som i dag er verdens ledende akvakulturselskap. Jeg har jobbet nært med ham de fem årene jeg har vært engasjert i Marine Harvest og hatt stor glede av samarbeidet med ham, sier Lerøy i en kommentar til næringslivsavisen.