De fleste forbrukere lar seg ikke imponere av internett på små trådløse enheter, viser en internasjonal studie fra Accenture. Tanken er god men utførelsen dårlig, mener de spurte i studien. PCen egner seg langt bedre til nettsurfing, er det gjennomgående svaret.

— Det er åpenbart langt lettere å koble seg til nettet fra et PC-tastatur, og det er hovedkonklusjonen til studien, sier Accenture-analytiker John Beck til Reuters.

Kun 15 prosent av alle forbrukere som eier en mobiltelefon bruker den til nettsurfing, viser studien av 3.189 nettbrukere i USA, Storbritannia, Tyskland, Finland og Japan. Studien bekrefter samtidig de enorme forskjellene mellom landene. Finland har i likhet med de andre nordiske landene stor mobil-tetthet, mens Japan med sitt iMode-system ligger langt fremme med trådløst nett. USA ligger langt etter.

Hele 72 prosent av japanske mobileiere bruker telefonene til nettaksess, i motsetning til usle seks prosent av amerikanerne. Mindre enn en prosent av de spurte bruker i dag mobilen til shopping på internett - en av tjenestene ekspertene venter skal drive utviklingen av de såkalte 3G-mobiltelefonene.(Origo)