Scandic har signert en avtalemed Bergen Hotel Gruppen AS om kjøp av StrandHotel Bergen AS, Neptun Hotel Bergen AS og Bergen Hotel Scandic City AS.

Scandic overtar totalt 630hotellrom og et 40-talls konferanserom.

— Med dette har vifaktisk seks hoteller i Bergen i egen regi. Og vi bygger vårt syvende påFlesland, sier administrerende direktør i Scandic Hotel AS Svein ArildSteen-Mevold.

Trenger godkjenning

Erling Falch Monsen, som ereier og administrende direktør i BergenHotel Gruppen AS, vilfortsette å være eiendomsbesitter for Scandic Neptun og Scandic Bergen City.

— Falch Monsen oghans team har styrt hotellene, men hatt en avtale med oss om at de skulledrifte dem som Scandic-hoteller, à la avtalene Rema og Narvesen har, sier Steen-Mevold.

BEDRE TIDER: I 2010 slet Erling Falch Monsen og Bergen Hotel Gruppen med avlysninger på grunn av askeskyen på Island. De siste årene har det gått langt bedre, men nå selger han sine tre hoteller, blant annet Scandic Bergen City som er byens største konferansehotell. - Det var riktig timing markedsmessig, sier han.
TOR HØVIK

Driften, som overdras formelt1. februar 2015, er betinget av at myndighetene gir grønt lys.— Vi blir den størsteaktøren i Bergen og trenger konkurransemyndighetenes godkjenning, men det er enren virksomhetsoverdragelse. Hotellene har allerede vært drevet oss påfranchise-basis, så vi håper det går i orden, sier hotellsjefen.

Scandic har stor tro påBergen.

— Det som gjør atvi er mer opptatt av Bergen, er et sterkt næringsliv som ikke kun er relaterttil en næring. Byen har også en knutepunkt-funksjon. Mange finner det praktiskå møtes der. Bergen er også et reisemål i seg selv, sier Svein ArildSteen-Mevold.

Fornøyd

For de ansatte får eierskiftet ingen betydning. De kan bli med videre i det nye selskapet, på samme vilkår.

Erling Falch Monsen er godt fornøyd med salget.

— Det er en strategiskbeslutning vi har tatt for lenge siden. Vi har kommet frem til en god løsning.Timingen er riktig markedsmessig, sier han.

Jeg har holdt påi 30 år og skal ikke pensjonere meg ennå

Han har ingen planer om å trekkeseg ut av bransjen.

— Jeg har holdt påi 30 år og skal ikke pensjonere meg ennå. Jeg tror også at Scandicsynes det er interessant med en aktiv eier, sier Falch Monsen.

Vil kjøpe Sentralbadet

Drømmen er å utvikle konferanselokaler på Sentralbadet, vegg i veggmed Scandic City.

— Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å se nærmere påde mulighetene som ligger i markedet, deriblant Sentralbadet, og når Bergenkommune åpner for salg gjelder det å være i posisjon, sier han.

Bergen Hotel Gruppen AS hadde i fjor driftsinntekter på 222,5 millioner, og et driftsresultat på 40,6 millioner kroner.

— Hotellnæringen i byen har hatt noen gode år. Men det trengte vi, sier Erling Falch Monsen. Som ikke har tenkt å bruke noe ekstra i julen etter salget:

— Vi holder ossinnenfor slips og skjorter.