— Hun er en luring som vil ha penger fra meg, sier eiendomsinvestor Binh Thahn Tran.

Som BT skrev tirsdag, må Tran som følge av en avgjørelse fra Bergen tingrett tvangsselge alle sine fire bygårder og en enebolig som følge av et skifteoppgjør etter en skilsmisse.

En 43 år gammel kvinne har gjort krav på halvparten av Trans formue.

Ettersom de ikke ble enige om fordeling, har tingretten bestemt at eiendommene skal tvangsselges.

Oppsiktsvekkende utsagn

Tirsdag kveld tok imidlertid Tran kontakt med BT og kom med oppsiktsvekkende opplysninger om sitt forhold til den 43 år gamle kvinnen.

— Vi har aldri vært gift. Men jeg tapte i retten og nå må jeg gi halvparten til henne, sier Tran.

Kvinnen er registrert med bostedsadresse i en av bygårdene Tran eier.

I vårt interaktive kart over kan du klikke deg inn på eiendommene til Tran, samt en rekke andre av byens største eiendomsaktører.

- Har vært prøvet

Ifølge kvinnens advokat, Roar Vegsund, har spørsmålet om ekteskapets gyldighet blitt prøvet både for Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett. Tran skal ifølge Vegsund ha tapt i begge runder – og ha måttet dekke saksomkostningene.

— Han må være den eneste i Norge som har sendt ut bryllupsinvitasjoner, gjennomført kirkebryllup, tatt bryllupsbilder og hatt bryllupsfest – og som fremdeles hevder han ikke har vært gift, sier Roar Vegsund.

Ifølge advokaten skal hans klient og Tran ha giftet seg i Vietnam, før de i Norge bekreftet ekteskapets gyldighet gjennom en såkalt convalidatio i en katolsk kirke.

Preget mann

Norskvietnamesiske Tran sier han ikke forstår hvorfor kvinnen skal ha lurt ham. Han var også preget av tirsdagens artikkel om alle manglene ved leiegårdene hans.

— Dere må skrive det som er riktig i avisen. Jeg er en mann som har jobb og betaler skatt, sier han.

REAGERER: - Dere må skrive det som er riktig i avisen. Jeg er en mann som har jobb og betaler skatt, sier han.
ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ