Løsningen kan ha inntil åtte tilknyttede pc-er Produktsjef for mobil/trådløs hos Siemens, Stian Andresen, opplyser til Bergens Tidende at det ennå ikke er klart hva prisen vil bli.

HomeRF består av en basestasjon som du knytter til telenettet, enten via ADSL, ISDN-linjen eller bredbåndskabelen. Deretter knytter du til inntil åtte pc-er ved hjelp av et PC-kort eller en USB-adapter.

Ti ganger ISDN

Dermed kan du utveksle data mellom pc-er eller mellom pc og Internett. Hastigheten på overføringen av data er begrenset til 650Kbit/s til en enhet fra basen. Det tilsvarer ti ISDN-kanaler. For brukere med ISDN-linje betyr dette ingenting, mens bredbåndsbrukere som knytter flere maskiner til nettet samtidig vil merke at overføringen kan bli noe tregere. Selve basen tar imot på hastighet 1,6 Mb.

Rekkevidden på det trådløse utstyret er slik vi kjenner det fra trådløse telefoner, hvilket betyr fra ca. 30 meter i bygninger til om lag 150 meter ved fri sikt.

Rimelig

Foreløpig er det ikke kommet noen pris på HomeRF, men etter det vi har grunn til å tro vil prisen ligge litt over det du i dag må gi for Gigaset 3070 som hittil har hatt muligheten til å overføre data til en pc. Denne koster i dag ca. 3000 kroner med et PC-kort.

Overføring av data over basestasjonen hjemme er ikke helt nytt. Ved hjelp av Gigaset 105/101 Data og Gigaset 3070 har vi også tidligere hatt denne muligheten. Det som er nytt er at du kan knytte flere maskiner (inntil 8) sammen, samt at overføringshastigheten er økt.