• Widerøe holder kundene for narr, sier hun. Selskapet legger seg flat.

Overbooking hos Widerøe satte en stopper for småbarnsmoren Torhild Dahls ungdomsskole-reunion i Volda.

— Det er på ingen måte greit at Widerøe selger flysetet mitt til en annen, sier hun til bt.no.

Dahl beklaget seg på flyselskapet Facebook-side torsdag kveld:

«Hadde skaffa meg eit snuppete skinnskjørt, matchande clutch, høge helar, hekla sølvjakke, og ny BH med heisepupp, og eg var klar til å vere dronninga av ungdomsskulereunion. Nerdens hevn, var planen. Men nei. Sit sur og gammal og med hengepupp i sofaen, takka vere Widerøe si overbooking», skrev hun.

Overbooket fly

Da hun møtte opp på Flesland torsdag morgen sammen med datteren Lillian, fikk hun melding om at flyet var overbooket.

Som kompensasjon for direkteruten ble hun tilbudt melkeruten Bergen-Oslo-Hovden, med ankomst syv timer senere enn den planlagte reisen. Returen var booket med Norwegian fredag.

— Siden jeg hadde med meg en toåring var dette selvsagt ikke et alternativ, og vi avlyste reisen. Hadde Widerøe i det minste varslet oss på forhånd, slik de varsler om at man kan sjekke inn, så kunne vi spart oss turen. Jeg ville jo bruke den korte tiden vi hadde til å være sammen med Lillians mormor, og ikke til å sitte på flyplasser, sier Dahl.

— Skrankepersonalet ville ikke rope opp for å høre om det var noen som ville vike plassen. De var veldig avvisende, og sa at dette måtte man regne med når man reiste med små fly. Å overbooke med ti personer på et lite fly synes jeg er sterkt.

Får refundert billetten

Dahl hadde lagt ut 5000 kroner for billettene, i tillegg til taxi til og fra flyplassen.

— Widerøe refunderer billettene jeg ikke brukte, men de refunderer ikke Norwegian-billetten for returen, sier Dahl, som understreker at hun ikke har sendt inn en formell klage.

Widerøe var raskt ute på Facebook med å forklare at overbooking er vanlig praksis, men Dahl er ikke tilfreds med svaret fra flyselskapet.

— At Widerøe selger flysetet mitt til noen andre og forteller meg med et skuldertrekk at jeg må reise hele dagen med en toåring på armen, er på ingen måte greit. Det skjer sikkert hele tiden, men er utrolig irriterende å bli møtt med en glatt mine om at dette er policy og noe en må regne med. Dette er å holde kundene for narr, sier Dahl.

— Hvordan kan man reise med småflyselskap hvis man ikke kan stole på at man kommer fram?, spør hun.

Nå blir det ikke Widerøe neste gang hun skal til Volda med familien.

— Nei, nå blir det Hurtigruten fremover. Det tar litt lengre tid, men er mye hyggeligere, og mye mer pålitelig.

Widerøe legger seg flat

Informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe har sjekket saken etter at bt.no tok kontakt.

— Det har vært en intern brist, og svikt i rutinene. Vi beklager masse. Det som skjedde, var at en tidligere fly ble kansellert, og så ble de berørte overført til neste fly. Vi ble overbooket med ti personer. Det skal ikke være mulig, men det skjedde likevel, sier Brandvoll.

Hun sier at selskapet avventer en formell henvendelse fra kunden før de gjør noe mer med saken.

— Vi har bedt henne ta kontakt med kundeservice. Hun skulle blitt tilbudt kompensajon, 250 euro både for henne og datteren. Vi anbefaler også at hun sender inn kopi av andre utlegg, sier informasjonssjefen.

Hun synes for øvrig det er helt greit at kundene klager på Facebook-siden.

— Vi setter pris på tilbakemeldingene. Vi stryker heller ikke kommentarer. Det er en verdifull kanal for kontakt med kundene, sier Brandvoll.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post