Følget på 17 bestilte bord på restauranten til klokken åtte i kveld.

— De skal spise nå. Fortroppene kommer for å sjekke at alt er i orden først, sier «skjellmannen» Alf Roald Sætre, en av de to som startet Cornelius i 2003, til BT litt over klokken 20.

ANKRET OPP: Her ligger «Serene» utenfor sjømatrestauranten på Bjorøy i Bergen. Følget brukte to lettbåter til å komme seg i land fra doningen.
Kjell-Andreas Hansen

Får «hva som helst»

Det er lenge siden russeren ordnet bord på sjøtmatrestauranten på Holmen på Bjorøy. Til kveldens middag brukte han like så godt sin 134 meter lange yacht som transportmiddel.

Superyachten «Serene» kostet drøye to milliarder kroner og er verdens tredje dyreste. Yachten kom til Bergen og festningskaien tidlig tirsdag ettermiddag.

— De får det vanlige vi serverer til alle. Enten tre retters- eller fem retters meny. De kan også bestille hummer eller kamskjell, ja, hva som helst, sier Sætre.

- Vanvittig kjekt

Selv skal han holde skalldyrforedrag for russeren og følget, samt ta dem med i vinkjelleren.

— Det er vanvittig kjekt å ha dem liggende utenfor her, og ikke minst å ha dem til middag. Flere naboer og mange båter har svimlet til. De rundt 60 gjestene som er her og spiser synes det er veldig stas, forteller Sætre.

Scheffler og gjengen skal spise i enden av restauranten, rommet som skjellmannen karakteriserer som «vip-nip-rommet», stedet hvor «vippene sitter og nipper».

Fra Bergen drar «Serene» videre til Sogn, før hun returnerer til Bergen onsdag 9. juli, ifølge Bergen Havnevesen.

OPPKLEDD: Damer i høye hæler var en del av følget på 17.
Kjell-Andreas Hansen