Den andre ruten skal gå mellom Bergen og Aberdeen. Det aller første flyet fra Aberdeen lander på Flesland klokken 11.10 mandag formiddag, mens første fly fra Newcastle ankommer Flesland ved 13-tiden.

Ifølge Easterns toppsjef, Darren Roberts, ønsker selskapet å utvikle flyforbindelsen mellom Bergen og Storbritannia.

— Det har vært sterke handelsforbindelser mellom Bergen og Newcastle i mange år. Gjenopprettelsen av forbindelse med med vår flyrute er av stor betydning for begge regionene, legger han til.

Ordførere møtes

Etter at fergeruten mellom Bergen og Newcastle ble lagt ned i fjor, satser Eastern Airways på å fly mellom de to byene på alle hverdager med avgang fra Flesland kl. 14.30. Fra Newcastle blir det avgang kl. 10.30 lokal tid. Bergen — Aberdeen, der Eastern skal konkurrere med Widerøe, skal flys en gang daglig fra mandag til fredag med morgenavgang fra Aberdeen og ettermiddagsavgang fra Flesland.

Med på den første flyturen er også Newcastles ordfører Mike Cookson. På Flesland skal han møte Bergens ordfører Gunnar Bakke, som vil motta et lite tre i takknemlighet for det store juletreet Newcastle har fått i gave fra Bergen de siste 60 årene.

50 seters fly Eastern Airways er hjemmehørende i Aberdeen, og ble etablert for 12 år siden. Selskapet har videreforbindelser fra Newcastle og Aberdeen til en rekke andre britiske byer.

På rutene til og fra Bergen skal selskapet bruke 50 seters fly av typen Saab 2000. Selskapet flyr også mellom Stavanger og Aberdeen og Newcastle og fra Oslo til Aberdeen.