Plateselskapet til Snoop Dogg og Nine Inch Nails, Tee Vee Toons Inc (TVT), fikk bare småpenger i erstatning etter at mp3.com spredte selskapets musikk uten tillatelse. En føderal domstol dømte den nettbaserte musikkdistributøren til å betale omlag 2,6 millioner kroner inkludert saksomkostninger for brudd på opphavsrettighetene til det uavhengige plateselskapet.

Summen var langt under kravet fra TVT. Mp3.com gikk derfor i praksis seirende ut av rettssaken.

Nå erkjenner domstolen feilbehandling. Utrolig nok skal juryen ha regnet feil da den kalkulerte summen. Feilen oppsto da den skrev at 3.125 dollar skulle betales for hvert av de 75 arbeidene som mp3.com hadde forbrutt seg mot. Den korrekte summen skulle ha vært 31.250 dollar for hvert arbeide.

Senere skal minst to av de åtte jurymedlemmene ha kontaktet dommeren og opplyst om feilen, skriver CNET News. Dommer Jed Rakoff vurderer hvilke skritt som skal tas, hevder TVT.

Milliard-erstatning Mp3.com har allerede betalt mer enn en milliard kroner i skadeerstatninger til plateselskapene Sony, EMI, BMG, AOL Time Warner og Universal. Tjenesten måtte stenge i fjor, men åpnet igjen etter at en lisensieringsavtale ble inngått med de store plateselskapene.

Mp3.com mener de mange erstatningssøksmålene mot selskapet er en farse.

— Det er mange plateselskaper som håper de kan gå inn i rettssalen med null i skader og ut igjen med en fet pengesekk, sa styreformann og direktør i MP3.com, Michael Robertson, etter dommen.

Nettselskapet lar brukerne registrere musikksamlingen sin, slik at de senere kan lytte til den gjennom en hvilken som helst datamaskin med nettoppkobling.(Origo)