Hackerne har to uker på seg til å felle et nettsted beskyttet av PitBull. Den som vil vinne prisen, må gjennomføre fire forskjellige typer innbrudd. Første person som knekker samtlige oppgaver vinner prisen på 50.000 dollar, eller drøyt 435.000 norske kroner.

Argus lokker dermed hackerne til å kvalitetssikre PitBull, som ifølge eksperter praktisk talt er like sikker som den amerikanske sentralbanken, melder AP. Hackere prøver normalt å utnytte sikkerhetshull i programvaren som datamaskinens operativsystem kjører. PitBull tar ett steg videre og beskytter selve operativsystemet, skriver nyhetsbyrået.

Selv om hackere måtte gi opp i en tilsvarende konkurranse i Tyskland, advarer redaktør i bladet eWeek, Eric Lundquist, at ingen systemer er fullstendig sikre. eWeek sponser konkurransen. Sikkerhetsselskapet Argus hevder imidlertid at produktet er trygg som banken.

Venter unge deltakere Argus vurderte først en bil som førstepremie, men ledelsen i sikkerhetsselskapet ombestemte seg. De potensielle deltakerne i slike konkurranser er ofte for unge. Langt mer alvorlig er kanskje flere eksperters påstander om at de dyktigste hackerne aldri ville vise frem sin kunnskap i en slik konkurranse.

— Hvis du har evner til å bryte deg inn i et sikkert produkt, skryter du av det til hele verden eller holder du evnene for deg selv? spør sikkerhetsekspert i selskapet Blackhat Jeff Moss retorisk.

Konkurransen, som finnes på http://www.openhack.com/, åpnet mandag.(Origo)