Det er båtformidlingsselskapet Aker Yachts som har fått i oppdrag å selge yachten.

— Båten er til salgs, den skal og må selges nå, sier Sandlie til Aftenposten.no

Eurokrisen har gjort det tøft for mange båteiere, inkludert dagens eier av «Reverie», som Røkkes båt er døpt.

Solgte på grunn av konkursfare

Yachten ble bygget for milliardæren fra Molde i Italia, og ble sjøsatt i 2001 - to år forsinket etter en del trøbbel med skroget.

I veggene på «Reverie» sitter en god porsjon historie fra to år av milliardærens liv:

  • Røkke oppholdte seg på yachten da hans barndomsvenn Odd Holm og hans kone kjørte Røkkes båt «Celina Bella» (56 fots Sunseeker) på grunn utenfor Strömstad 25. juli 2001.
  • Det var om bord i «Reverie» Røkke hvilte ut etter å ha gått rundt i racerbåt i en hastighet på 200 km/t.
  • I 2003 var Røkke hardt presset av kreditorer, og annonserte «Reverie» for salg, bare to år etter levering. Mens han ventet på salget, ble den utleid for rundt 3,5 millioner kroner i uken.
  • I februar 2004 var salget endelig gjennomført, og en amerikaner kjøpte båten for om lag 400 millioner kroner. Båten skal ha kostet omtrent 500 millioner kroner da den var ny. Etter 13.000 timer i drift, selges den nå altså 10 prosent under kostpris.

Røkke fikk overlevert sin splitter nye, gigantiske seilyacht fra et verft i Nederland i vår. Denne yachten skal han og konen seile verden rundt med.

- Helt sykt

De siste årene er båten leid ut på charterkontrakter i Middelhavet på sommeren og Karibien på vinteren.

— Den har vært en vanskelig båt å selge tidligere også, det er grunnen til at jeg vil prøve meg nå, sier Sandlie.

- Hvorfor har den vært vanskelig å selge?

— Det er en veldig flott lusksusyacht, det er ikke spart på noe som helst. Denne skiller seg ut ved at den er utrolig påkostet og at prisen er stiv. Det er for spesielt interesserte. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er noen nordmenn som kjøper den.

- Og prisen?

Det er helt sykt selvfølgelig, men det var gøy å legge ut på Finn. Det er ikke den prisen den går for, sånn er det med alt. Det blir spennende å se hva den lander på.

Ikke Aker-selskap

I annonsen er det dessuten en meget detaljert liste over inventar, med alt fra to 21 tommers TV’er i familiekabinen til et hjerteformet boblebad i VIP-kabinen.

Sandlie jobber i meglerselskapet Aker Yachts, men til tross for navnelikheten har ikke dette selskapet noe å gjøre med Røkkes Aker-konsern. Aker Yachts er tidligere Viking Cruise, som holdt til på Aker Brygge. Derav navnet, ifølge Sandlie.

Om «Reverie» blir litt i dyreste laget, selv etter prutingen, varsler Sandlie at også Røkkes tidligere lettbåt er til salgs. Den skal være å finne på Finn i løpet av de nærmeste dagene.

PS! Finn.no, Bergens Tidende og Aftenposten er del av samme konsern.