— Vi er helt klart landets billigste med dette tilbudet. Allerede har vi 50 interesserte i det som kalles Tysnes-pakken. Den innebærer at du nå får 1,95 prosent rente på boliglånet, sier banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank.

Du kan sjekke boligrentene på Finansportalen.

Må flytte

— Men dette er ikke for alle?

— Nei, vilkåret er at du får folkeregistrert adresse på Tysnes og kjøper bolig i kommunen. Men da får du også halv pris på strøm og bredbånd i tillegg til rabatt på kjøp av kommunale tomter, fortsetter Dag Sandstå.

For andre kunder har banken satt ned renten til 2,95 prosent på boliglån. Men ligger altså et helt prosentpoeng lavere for å lokke nye innbyggere til kommunen som teller om lag 2780 personer.

Samarbeid

Sandstå forklarer at det var banken som i første omgang tok initiativ til å lokke nye innbyggere til seg med en superlav rente.

— Vi laget det som het Tysneslånet. Men så koblet kommunen seg på og kraftlaget i tillegg. Dermed har vi denne pakken som innebærer økonomiske fordeler for dem som kommer flyttende.

Ikke avhengige

— Men det kan vel ikke være særlig lønnsomhet med lånerente på 1,95 prosent når styringsrenten er 1,25?

— Vi har dekket 95 prosent dekning av kapitalen via innskudd fra våre kunder. Dermed er vi ikke avhengige av pengemarkedet slik mange av våre kunder er. På den måten kan vi lettere styre lønnsomheten i porteføljen, forklarer Dag Sandstå som håper den rekordlave renten vil føre til flere tysnesinger fremover.