Den nederlandske hackeren som ble arrestert i forrige uke vil være en ypperlig datasikkerhetsekspert, tror den nederlandske ordføreren Siebold Hartkamp.

— Dette er akkurat den typen ungdom vi ser etter. Han bør komme innom for en prat med oss, sa Hartkamp til nederlandsk TV i helgen, ifølge AP.

Myndighetene har siktet 20-åringen for å ødelegge privat eiendom og dataprogrammer. Politiet sendte hackeren, kjent under aliaset "OnTheFly", hjem til sine foreldre etter arrestasjonen.

— Virusskaperen er en beskjeden, velmenende unggutt som ikke mente å forstyrre datatrafikken, hevder ordfører Hartkamp. Han mente bare å advare nettbrukere om å passe bedre på, sier han.

20-åringens virus, som utga seg for å være et bilde av den 19 år gamle tennis-pinupen Anna Kournikova, spredde seg i en epost med tittelen "Here you have, ;o)". Rapportene tidlig forrige uke tydet på at viruset spredte seg med rekordfart - mer enn dobbelt så raskt som "I-LOVE-YOU".

Kournikova-viruset benytter samme taktikk som fjorårets virus-versting "I-LOVE-YOU". Dersom du klikker på vedlegget, sender viruset kopier av seg selv til alle adressene i din Microsoft Outlook-adressebok. Den raske spredningen av enorme mengder epost kan på denne måten kvele epost-servere og lage kork i datanettverkene.

(Origo)