• Hvorfor skulle han ta vekk sitt eget livsgrunnlag dersom han er uskyldig?

Odd Drevland og hans advokat er fremdeles fraværende, men fredag avsluttes søksmålet mot Taxi Vests tidligere styreleder.

Taxi Vests advokat, Morten D. Haldorsen, gyver løs mot Odd Drevland i sin avslutningsprosedyre.

Les også:

Haldorsen argumenterer med at Drevland visste godt at han aldri hadde rett til å føre timer for Taxi Vest.

— Dette er et rent underslag, sier Haldorsen.

- Tok penger 27 ganger

Taxi Vest krever Drevland for 2,2 millioner kroner, pluss renter. Selskapet mener deres tidligere styreleder forsynte seg av en klientkonto han disponerte for dem.

Ifølge advokat Haldorsen, tok Drevland ulovlig ut penger fra klientkontoen ved 27 ulike anledninger.

— Han tok 100.000 her og 25.000 der. Dette er typisk underslagsmodus, sa Haldorsen.

Leverte inn bevilling

Kun få dager etter at BT første gang skrev om Taxi Vest-saken, i november 2011, valgte Odd Drevland selv å levere inn sin advokatbevilling. Dette gjorde Haldorsen et poeng av i retten.

— Hvorfor leverer en advokat inn en bevilling når virksomheten isolert sett går ganske bra, dersom alt er i skjønneste orden? Vi vet at hans økonomi var svak. Hvorfor skulle han ta vekk sitt eget livsgrunnlag dersom han er uskyldig?

Odd Drevlands advokatbevilling ble også senere vedtatt inndratt av Advokatbevillingsnemnda.

- Et utslag av desperasjon

Taxi Vests advokat gjorde også et poeng av at politiet også har tiltalt Drevland for å ha forfalsket en erklæring som har vært kjernen i hans forsvar for å ha tatt penger fra selskapet.

— Dette var et utslag av desperasjon. Han hadde malt seg opp i et hjørne og trengte en slags ryggdekning.

Som BT skrev tidligere i uken, har Odd Drevland hatt en svært anstrengt privatøkonomi. I 2010 hadde han 12 ulike kredittkort, med en samlet kredittgjeld på over 650.000 kroner.

— Bevisene er så sterke at det ikke er nødvendig å påpeke motiv. Men Drevland befant seg i en situasjon som får folk til å gjøre noe de åpenbart ellers ikke ville gjort, sa Haldorsen.

Går uten Drevland til stede

Saken som nå går er ifølge Taxi Vests advokat åttende gangen Drevland og Taxi Vest skulle møtes i retten eller for forliksrådet. Drevland har aldri møtt.

For det pågående søksmålet har Drevland levert en sykmelding. Både tingretten og lagmannsretten har forkastet begjæringen om utsettelse, men Drevland møter likevel ikke.

— Hadde han hatt rent mel i posen, ville dette vært en perfekt anledning til å fortelle sin side, sa Haldorsen.

Det opprinnelige kravet mot Drevland har vært 2,2 millioner kroner. Ettersom Drevland ikke har penger, er det hans forsikringsselskap AIG som Taxi Vest nå primært går etter. Kravet som fremmes mot dem er 2,0 millioner kroner, pluss renter.