Det er forretningsavisen Financial Times som rangerer verdens beste etter— og videre­utdanningsprogrammer.

Her plasseres Norges Handelshøyskole (NHH) og Administrativt Forsk­ningsfond (AFF) på 17. plass i Europa, og 40. plass i verden. Deres åpne programmer har aldri vært rangert høyere.

file5z3zb8wp1c3k9ftrl36.jpg

- Dette er svært sterke resultater. Leder— eller executive-utdanningen er den mest konkurransepregede delen av virksomheten vår. Vi konkurrerer her med verdens beste handelshøyskoler og klarer å hevde oss, sier Haaland (bildet).I denne rangeringen deltar NHH og AFF i fellesskap med AFFs Solstrandprogram, AFF Yngre Ledere og NHHs Corporate Finance.

- Rangeringen i Finan­cial Times viser at NHH har et ekstremt profesjonelt studietilbud for finansmarkedet. Flaggskipet AFA-studiet, er utvilsomt det mest populære executive-studiet i Norge, med fire søkere pr. studieplass. Slik har det vært i nær 25 år, sier faglig ansvarlig for AFA-studiet, professor Thore Johnsen.

Forretningsavisens målinger er basert på tilbakemeldinger fra deltak­erne og institusjonenes egenrapportering. NHH og AFF gjør det særlig bra på innhold og læringsutbytte.

Vinneren er IMD i Sveits, med Harvard Business School i USA på annenplass. NHH og AFF ble rangert best i Norden.

Under NHHs 75 års jubileum i fjor satte skolen i gang et handlingsprogram for å gjøre skolen til en av de fem beste handelshøyskolene i Europa i løpet av ti år.

Det finnes flere institusjoner som foretar slike rangeringer. Financial Times kommer i september med en rangering av de beste siviløkonomiutdanningene i verden.