• Jeg vet ikke om vi kan øke mer, sier Mikkelparken-sjef.

Mikkelparken i Kinsarvik endte på 55.332 besøk denne sesongen. Det er tidenes beste for Hordalands eneste fornøyelsespark.

Økningen er på 14,6 prosent fra fjoråret, som også var rekord. Da familien Instanes tok over parken i 2004, var tallet 10.000.

Markedssjef Lars Instanes er godt fornøyd:

— Å slå gamle rekorder er alltid artig. Jeg vet ikke om vi kan øke mer. Været i sommer skal det godt gjøres å toppe. Klarer vi det samme neste år, er vi kjempefornøyde, sier Instanes.

Flere grunner

Han trekker også frem økt kjennskap til parken, Hardangerbroen og kortere reisetid som suksessfaktorer.

GNIR SEG I HENDENE: Markedssjef Lars Instanes
PRIVAT

Mikkelparken har ti fast ansatte. I høysesongen er over 50 personer i sving.Gjestene kommer i hovedsak fra Vestlandet, og i parkens egne målinger har ni av ti oppgitt at de vil komme tilbake.

Vil utvide

I 2011 investerte eierne 15 millioner i åtte nye ferieleiligheter og et nytt innendørs lekeland på nærmere 700 kvadratmeter. Nå har de nye planer. Parken kjøpte nylig en tomt av Ullensvang Herad.

— Vi har mange ideer. Det er viktig å fornye og utvikle seg. Vi har spesielt lyst til å lage en ny, stor innendørs attraksjon slik at vi blir mer uavhengig av været, sier Instanes.

Det drypper også på nærområdet i sommerukene.

— Regionen har i større grad begynt å fokusere på norske feriegjester og barnefamilier, og det ser ut til å ha gitt positivt utslag for flere næringer, sier markedssjefen.