SISTE: Trafikken i mobilnettet har fra klokken 17.30 vært tilnærmet normal, melder Telenor.

På et pressemøte på Fornebu møtte Ragnar Kårhus, leder av Telenor i Norge pressen, mens konsernsjef Jon Frederik Baksaas deltok på telefon fra St. Petersburg i Russland, melder aftenposten.no.

— Det er svært beklagelig at vi nok en gang har en ustabilitet på nettet. Vi ser alvorlig på at dette skjer igjen. Vårt hovedfokus er å finne feilien først og rette den. Men nettet er i bedring på de punktene hvor vi har hatt svakheter, sier konsernsjefen.

— Det er ytterst beklagelig at vi har hatt problemer, sier Kårhus.

Ifølge Kårhus inntraff hendelsenf litt før klokken halv tre i ettermiddag, og førte til begrenset fremkommelighet enkelte steder i landet. Enkelte av bedriftskundene opplevde også noen problemer.

— Vi har hatt et brudd i et samband mellom Trondheim og Bodø, som ledet til det samme hendelsesforløpet som forrige fredag. Dagens hendelse fikk imidlertid mindre omfang, sier Kårhus.

— Problemene ble relativt raskt lokalisert til en server i Trondheim. Vi valgte å foreta en avgrensning på to punkter PÅ TOG-nettet som berørte kunder i Nordland, Møre og Romsdal, Troms og Sogn og Fjordane.

All fastnettrafikken og 3G-nettet har fungert, ifølge Kårhus.

Trafikken tas nå gradvis opp igjen, og har hatt en tilnærmet normal trafikkavvikling i mobilnettet i hele landet.

Den utløsende faktoren var ikke den samme som sist fredag, men konsekvensene har vært noen av de samme, forteller Kårhus.

— Det er viktig å ha tiltak for å håndtere problemene. Vi beklager konsekvensene det har fått for våre kunder, sier Kårhus.