• Slik kan spillet «Draw Something» se ut.

    FOTO: FAKSIMILE: APP STORE/OMGPOP

Tegnespill flyr forbi Angry Birds

«Draw Something» er lastet ned 50 millioner ganger på 50 dager. Produsenten mener det er blant tidenes raskest voksende nettsensasjoner.

Mobilspillet passerte 50 millioner nedlastinger sist onsdag, bare to måneder etter at det ble utgitt, ifølge PCMag.com.

Spillet holder godt på populariteten, og er i øyeblikket blant de mest nedlastede både for Apple- og Android-produkter.

- Vi tror ikke bare det er det raskest voksende, originale mobilspillet gjennom tidende, men en av de raskest voksende nettsensasjoner noensinne, skriver Zynga, selskapet som eier spillet.

I «Draw Something» får den ene spilleren i oppgave å tegne et eller annet, mens den andre spilleren skal gjette hva det er.

Flere farsotter

Spillerne har så langt laget 6 milliarder tegninger, ifølge USA Today. Da spillet ble lansert, ble det laget 3 tegninger i sekundet.

Tallet er nå svimlende 3000 tegninger i sekundet, ifølge avisen.

Appen føyer seg inn i rekken av spill med den finskutviklede «Angry Birds» og det norskutviklede Scrabble-spillet «Wordfeud» som også har gjort stor suksess og utviklerne rike.

«Draw Something» ble utviklet av dataspillselskapet OMGPOP, basert på Manhattan. I mars ble OMGPOP, som hadde 40 ansatte, kjøpt opp av San Francisco-baserte Zynga.

Prisen skal ha vært rundt 180 millioner dollar, tilsvarende en drøy milliard kroner, eller omtrent markedsverdien av Norske Skog.

Zynga står bak Facebook-spill som «Farmville», «Mafia Wars» og «Words with friends» og er notert på Nasdaq-børsen i New York.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi