• Slik kan spillet «Draw Something» se ut.

    FOTO: FAKSIMILE: APP STORE/OMGPOP

Tegnespill flyr forbi Angry Birds

«Draw Something» er lastet ned 50 millioner ganger på 50 dager. Produsenten mener det er blant tidenes raskest voksende nettsensasjoner.

Mobilspillet passerte 50 millioner nedlastinger sist onsdag, bare to måneder etter at det ble utgitt, ifølge PCMag.com.

Spillet holder godt på populariteten, og er i øyeblikket blant de mest nedlastede både for Apple- og Android-produkter.

- Vi tror ikke bare det er det raskest voksende, originale mobilspillet gjennom tidende, men en av de raskest voksende nettsensasjoner noensinne, skriver Zynga, selskapet som eier spillet.

I «Draw Something» får den ene spilleren i oppgave å tegne et eller annet, mens den andre spilleren skal gjette hva det er.

Flere farsotter

Spillerne har så langt laget 6 milliarder tegninger, ifølge USA Today. Da spillet ble lansert, ble det laget 3 tegninger i sekundet.

Tallet er nå svimlende 3000 tegninger i sekundet, ifølge avisen.

Appen føyer seg inn i rekken av spill med den finskutviklede «Angry Birds» og det norskutviklede Scrabble-spillet «Wordfeud» som også har gjort stor suksess og utviklerne rike.

«Draw Something» ble utviklet av dataspillselskapet OMGPOP, basert på Manhattan. I mars ble OMGPOP, som hadde 40 ansatte, kjøpt opp av San Francisco-baserte Zynga.

Prisen skal ha vært rundt 180 millioner dollar, tilsvarende en drøy milliard kroner, eller omtrent markedsverdien av Norske Skog.

Zynga står bak Facebook-spill som «Farmville», «Mafia Wars» og «Words with friends» og er notert på Nasdaq-børsen i New York.

Les også:

Siste fra Økonomi

Dette brevet gjorde
NHH-toppen rasende

Måtte betale gebyr for å få tilbake sine egne penger. - Et eksempel på finansnæringens grådighet.

- Dette er det aller
beste med jobben

Tore klatrer på jobb. Og han fortsetter når han har fri.

Vi dropper etikken hvis
den koster oss penger

Bare fire av ti nordmenn vil gi avkall på penger for at oljefondet skal bli mer etisk.

«Drill baby drill - eller redd verden, vær så snill?»

Sysla-kommentator Tina Bru om hvordan det er å sitte i energi- og miljøkomiteen – som hun beskriver som Stortingets største politiske paradoks satt i system.

Bruvik får fornyet tillit som styreleder

Valgkomiteen i Sparebanken Vest vil gi Trygve Bruvik to nye år som styreleder. Nå trekker nok et representantskapsmedlem seg i protest etter fallskjermsaken.