Vannkanten i Loddefjord jobber nå med å få på plass en klatrevulkan i et av bassengene sine. I tillegg skal hele voksenavdelingen totalrenoveres med nye fliser og steambad. På denne måten håper daglig leder Mette Thormodsen å være godt rustet når det gigantiske svømme— og stupeanlegget på Nygårdstangen åpner.

— Det er nok ikke det heldigste for oss at vi får et nytt svært svømmeanlegg i Bergen, men vi kan ikke tenke slik. Vi må tenke positiv, fokusere på det vi er gode på og alltid være i forkant av konkurrenter og andre slags aktivitetssenter, sier hun.

Populær

Thormodsen understreker at hun fortsatt venter på en tilbakemelding fra leverandøren av klatreinstallasjonen. Går alt etter planen er den på plass 18. mai, etter tre dager med bygging, vedlikehold og stengte dører.

— De har en tilsvarende vulkan i Badelandet i Kristiansand. Den er veldig populær, og vi har savnet en slik attraksjon.

Voksenavdelingen stenges i april, og åpnes igjen i ny drakt 3. september.

Artikkelen fortsetter under videoen.

VIDEO: DYREPARKEN I KRISTIANSAND

Slem vannsklie

Svømmeanlegget som nå reiser seg på Nygårdstangen har fått navnet Helleren og blir over fem ganger så stort som Sentralbadet.

— I prinsippet kan anlegget være åpnet for publikum hele tiden. Det er stort nok til at mange organiserte og uorganiserte vannaktiviteter kan holde på samtidig, sier idrettsdirektør Rune Titlestad i Bergen kommune.

Det største bassenget blir 50x25 meter, mens stupebassenget blir 25x20 meter med et ti meter høyt stupetårn. I tillegg kommer et terapibasseng som skal holde en høyere vanntemperatur.

— Det skal bygges to vannsklier, en snill og en slem. Stupebassenget blir fem meter dypt, og skal tilrettelegges for undervannsrugby og vannpolo. Dette blir trolig et trekkplaster for ungdom, sier Titlestad.

Hever bunnen

To av bassengene skal utstyres med hev- og senkbunn. Dermed kan noen områder gjøres grunnere for barn og grupper som driver svømmeopplæring.

Serveringssteder i bygningsmassen skal kunne håndtere 1000 elever daglig fra Amalie Skram videregående skole, men skal også servere andre besøkende.

Idrettsdirektøren tror ikke det blir noen masseflukt fra Vannkanten når Helleren står ferdig.

— Erfaring fra andre byer som har bygget lignende anlegg viser at den totale vannaktiviteten øker. Dermed kan også andre bassenger få flere besøkende.

Kommer du til å benytte de nye badefasilitetene?

GIGANT: Helleren blir på rundt 28.800 kvadratmeter.
KHR ARKITEKTER AS