— Som vi hørte i går var det lite fokus på AIG. Det vil jeg også vise i dag. Og det har betydning for saken.

Slik startet advokat Svein Åge Bergset sitt partsinnlegg i Bergen tingrett torsdag. Han representerer ansvarsforsikringsselskapet AIG, som er medsaksøkt av Taxi Vest i saken mot tidligere advokat Odd Arild Drevland.

Les også:

AIG er en viktig part i saken. I motsetning til Odd Drevland, som har store økonomiske problemer, er AIG en forsikringsgigant med dype lommer.

— Forsikret fra 2009

Da Taxi Vest gikk til søksmål mot Odd Drevland i 2012, hadde han oppbevart taxiselskapets midler på klientkonto både før og etter 2007.

Det var først i 2009, altså to år senere, at AIG ble Drevlands ansvarsforsikringsselskap.

— Man skal ikke ta for god fisk alt som står i en tiltalebeslutning, men jeg vil be retten notere seg at det er tatt penger fra konto før 2009, fortalte Bergset i retten, og viste til Statsadvokatens tiltale mot Odd Drevland for blant annet grovt underslag.

AIG stilte åtte millioner kroner i sikkerhet og fem millioner kroner i forsikring til Drevland fra 2009.

Vanskelig uten Drevland

Tidligere har Taxi Vest nektet Drevland å ta betalt for arbeid for dem. Ifølge dem har han kun vært styreleder i selskapet.

DOM PÅ VEI: Uenigheten mellom Taxi Vest og AIG er ikke så stor på dette tidspunktet, oppsummerte dommerfullmektig Erlend Baldersheim etter AIGs innlegg.- Man må jobbe seg frem mot en dom her, la han til.
Marita Aarekol

Det i seg selv utløser ikke noen erstatning fra forsikringsselskapet, mener Bergset.— Man må i så fall som advokat ha tegnet annen forsikring på toppen av det, uttalte han.

Drevland har på sin side hevdet at han også jobbet for taxiselskapet - blant annet ved å vise til en fullmaktserklæring som Kripos mener er forfalsket.

Uten eksadvokaten til stede i retten, er det imidlertid ingen som kan utdype dette nærmere.

Det blir således opp til retten å vurdere Drevlands rolle, og dermed om AIG må punge ut.

— At Drevland har gjort rubbel og bit formelt feil, som fakturering, regnskap og opplysninger overfor klienten, er imidlertid åpenbart, påpekte Bergset.

Taxi Vest har i retten argumentert for at Drevland jobbet for Taxi Vest både som advokat og som styreleder.

AIG må derfor stilles til ansvar for at Drevland har forsynt seg av pengene, mener de.

Ser bort fra «fullmakt»

Den om mulig forfalskede fullmakten - som ifølge Drevland ga ham rett til å heve lønn fra Taxi Vest - velger forsikringsselskapet å se bort fra.

Torsdag skrev BT at Kripos underslår troverdigheten av denne erklæringen.

— Den kommer jeg ikke til å støtte meg til på noen som helst måte, uttalte Bergset.

Finner ikke retten at forsikringsselskapet kan stilles til ansvar, er det ikke mye penger å hente for Taxi Vest i denne omgang.

Saken har sin siste dag i Bergen tingrett fredag.