Bergensdesigneren Michael T. Nartey — bedre kjent som T. Michael - gikk sist uke til Bergen tingrett og begjærte sitt eget selskap konkurs.

Bakgrunnen er at gjelden er langt høyere enn verdiene i The Claim Lifestyle AS, som er designerens driftsselskap. Ifølge dokumenter som ble innlevert i forbindelse med oppbudsbegjæringen, har selskapet en gjeld på i overkant av 950.000 kroner. Til sammenligning er verdiene anslått til drøyt 420.000 kroner.

Selskapet ble stiftet i 2007 og driver salg og produksjon av klær under varemerket T. Michael i leide lokaler i Skostredet i Bergen og i Oslo. Sist mandag begjærte altså The Claim Lifestyle oppbud.

- Fin groove om dagen

Til tross for konkursen holdt T. Michael åpent som vanlig i Skostredet tirsdag.

— Jeg jobber videre som jeg gjør, mens andre driver og eier selskapet, sier Michael T. Nartey.

I mars ble selskapet Design By Numbers opprettet. Det er dette som nå står for driften.

Selv ser Nartey frem til å kunne konsentrere seg om det han kan best, nemlig å lage klassiske og tradisjonelle plagg med moderne touch.

— Det skjer mye bra og er en fin groove akkurat nå. Det viktigste er at konseptet fungerer, og det skal vi fortsette med, sier Nartey.

Lave inntekter

Til tross for at T. Michael med sine eksklusive dresser i en årrekke har hatt en høy stjerne i det bergenske designmiljøet, har inntektene ifølge regnskapene vært forholdsvis lave.

Ifølge det siste innleverte regnskapet, fra 2009, hadde The Claim Lifestyle driftsinntekter på 1,3 millioner kroner og et underskudd før skatt på 181.570 kroner.

Under oppbudsbegjæringen har det kommet frem at inntektene i 2010 falt til 687.000 kroner, mens driftsunderskuddet ble på 150.000 kroner.

Fjoråret endte med inntekter på 704.000 kroner og et driftsoverskudd på rundt 80.000 kroner.

Berget seg i fjor

The Claim Lifestyle ble i fjor sommer begjært konkurs av Skatt Vest. Selskapet hadde da også fått krass kritikk av sin revisor for økonomisk rot, men klarte å komme unna konkurstrusselen. Nå har imidlertid Nartey selv måttet slå selskapet sitt konkurs.

— Jeg hadde for noen år siden uflaks med en regnskapsfører som ikke gjorde jobben sin. Det har hengt igjen, forteller Nartey.

Advokat Jan H. Rasmussen er oppnevnt som bostyrer i forbindelse med konkursen. Bostyrer skal møte Nartey senere denne uken.

HOLDER ÅPENT: T. Michaels butikk i Skostredet i Bergen.
Eivind Senneset (arkiv)