EINAR H. SPANG FOTO: BJØRN ERIK LARSEN einar.spang@bt.no

Vi grep fatt i den første telefonen som kom til Bergen hos forhandler Hans Jacob Sortland i Mobildata.

— Jeg liker den. Skal du ha en telefon som kombinerer avtalebok, adresseregister, enklere oppgaver via internett, som mulighet for å ta imot E-post, så er det den beste jeg har vært borte i, sier Sortland etter at vi har prøvd telefonen en stund.

Telefonen har et tiltalende ytre, og bruken av magnesium reduserer - ifølge oppgitte målinger - strålingen fra et normalt nivå rund 1 SAR til 0.043 på Magcom. Det er betydelig.

Synkronisering av avtalebok og adresselister i Outlook mellom Magcom og PC går som en lek på medfølgende kabel.

Menystyringen er enkel og grei å sette seg inn i. Ingen penn som krever to hender, alt styrt via taster. På den store skjermen kan du velge skriftstørrelse. Det viser 27 linjer med tekst, og det går raskt å lagre informasjon som hentes fra internett. Telefonen har en egenutviklet nettleser.

Den tar foreløpig ikke Javaskript og frames, men fungerer greit på tekstbasert informasjon. Den egne nettleseren og lagringskapasitet gjør at det går raskt selv om telefonen foreløpig ikke har en overføringskapasitet på mer enn 9,6 Kbits. Nedslastingstid på en vanlig E-post viste seg å være ca. syv sekunder.

Når du første gang bruker telefonen, registrerer den deg inn på djuice.com, der du blir tildelt egen epostkasse for telefonen.

Telefonen koster 7 900 kroner. Da har du imidlertid lomme-pc, med kabel til PC og en telefon som støtter alle de tre store GSM-systemene 900, 1800 og amerikanske 1900 systemet.

Det er bebudet at telefonen kommer i en versjon som utnytter GPRS før julegavene skal handles i år. Har du stort behov for dataoverføring, er det kanskje lurt å vente på den.

— Jeg regner med at jeg vil velge å bruke en Magcom selv, var Sortlands sluttkommentar.

Hans Jacob Sortland i Elektronikksenteret er kjenner når det gjelder mobiltelefoner. Når kundenes etterspørsel er dekket, går han over til Magcom selv.