Rederiets driftsresultat etter avskrivninger svekket seg fra 40 millioner dollars i første kvartal i fjor, til 15 millioner i årets tre første måneder.

Resultatet før skatt landet på minus tre millioner mot pluss åtte på samme tidspunkt i 2008.

Nettoresultatet endte på minus åtte millioner, mot pluss 15 mill. dollar.

Omregnet til timecharterleie er resultatet for Odfjell SE syv prosent lavere enn det var i fjerde kvartal i fjor.

Redusert etterspørsel

Det som drar ned resultatet er et lavere fraktnivå og svakere etterspørsel etter frakttjenester. Det begrunner Terje Storeng med krisen som nå rir verden.

På onsdag skulle rederikonsernets finansdirektør Haakon Ringdal ha tiltrådt som ny toppsjef etter Terje Storeng, men på grunn av sykdom blir dette forsinket.

Jan A. Hammer skal fungere inntil Haakon Ringdal er på plass igjen.

Høydepunkter

Av høydepunkter i første kvartal er at den tidligere partneren til Odfjell, National Chemical Carriers i Saudi-Arabia, har trukket seg fra pool-samarbeidet og leid bort sine tre mest moderne kjemikalietankere til Odfjell med bergensrederiets rett (opsjon) til senere kjøp av skipene. Det dreier seg om tre 37.500 tonnere bygget ved Kværner-verftene i Florø (2) og Glasgow (1) 1995/96.

Det dreier seg om MT «NCC Jubail», MT «NCC Mekka» og MT «NCC Riyad» som alle er NIS-registrerte. De skal fortsette under norsk flagg.

Kapret

Odfjell SE har selv en rekke tilsvarende søsterskip i flåten.

Odfjell SE har også innbefraktet tre andre tidligere NCC-tankere, to på 23.000 dødvekttonn og ett på 24.700 dødvekttonn som NCC solgte til Torkel Alendal-gruppen i Haugesund.

Ett av dem, MT «Bow Asir», ble verdenskjent da kaprere tok over skipet etter kapring utenfor østkysten av Somalia.

Odfjell sine mange tankterminaler rundt omkring i verden har levert bedre resultatet enn tankflåten. I første kvartal økte sine resultater fra 22 til 27 millioner dollar i pluss.

Generalforsamlingen i Odfjell SE vedtok tirsdag utbytte på en krone pr. aksje. Aksjene noteres onsdag eks. utbytte på Oslo Børs

GÅR AV: Administrerende direktør i Oddfjell, Terje Storeng la frem et svakt resultat for første kvartal.