Problemet med regningsbunken var ikke alle kidnumrene. De var ikke irriterende i det hele tatt. Å ha 45 millioner i gjeld og bare 1200 kroner på kontoen var langt verre. Han hadde brukt gevinsten fra salget av egen bedrift på luksus til seg selv og investering i eiendom. Da finanskrisen ankom, satt han med tomter og leiligheter som plutselig ingen ville ha.

— Lenger nede har jeg aldri vært, sier Ellingsen.

Hele livet har han vært selger, og det meste har fortont seg som en berg-og-dal-bane.

— Akkurat nå er jeg så lykkelig at det er helt utrolig, sier han.

Hang bak på bussene

Som en av byens mest kjente selgere vil mange huske hans smilende ansikt bak på bussene med tommelen opp og budskapet; « Ha en fortsatt god dag».

— Folk lo, og sa at større idiot hadde de aldri sett. Men den gang, for ti år siden, var det ingen som solgte seg selv på den måten. Jeg brøt nok en barriere, og for meg ble det en suksess.

Mye av Ellingsens selgerliv har handlet om frankeringsmaskiner, en innretning som sparer tungene til de som sender ut mye post.

Først som ansatt i AS Frankering, for deretter å overta hele butikken i Bergen i 1986.

— Egentlig kjøpte jeg vel strengt tatt bare meg selv, tre andre medarbeidere og noen leide kontorlokaler. Men så betalte jeg heller ikke mer enn 2,6 millioner kroner.

Timingen for kjøpet var ikke det beste. Oljeprisen ble halvert disse årene. Politikerne strammet inn, og jappetiden ble avløst av bankkrise og arbeidsledighet.

Fra nesten-konkurs til opptur

— Det var så stille at vi rett og slett måtte foreta oss noe helt nytt for å unngå konkurs. Vi satte i gang en voldsom profileringskampanje i avisen, og bakpå bussene. I denne første store kampanjen vi kjørte hadde vi bilde av en makuleringsmaskin. Effekten uteble ikke. Både kunder og nye medarbeidere ble nysgjerrige og tok kontakt. Vi jobbet døgnet rundt. Omsetningen økte, og jeg gikk inn i en tid da jeg ikke trodde det var mulig å ha det bedre, sier superselgeren.

Sorg på hjemmebane

Men under oppturen er skjebnen ublid med Ellingsen. Hans kone og medarbeider på jobben får brystkreft. Etter et nokså kort sykeleie dør hun, og Ove Ellingsen blir alene med en sønn på halvannet år.

— Nesten hele livet mitt hadde handlet om butikk, og plutselig var alt annet så uendelig mye viktigere.

På jobben får han ansatt en daglig leder, mens hjemme handler det meste om bearbeiding av sorg.

Den store oppturen

— Etter en tid treffer jeg heldigvis Merete, som jeg er gift med i dag. Hun ville ikke ha meg i starten, men jeg er jo selger ... Han smiler bredt.

Med henne som ny drivkraft og partner, får han etter hvert såpass mye selvtillit at han rett og slett vil bruke seg selv som salgsplakat både i avisannonser og i reklame bak på bussene

— Reklamebyrået trodde ikke på det. Men det ble en snakkis og hadde en voldsom salgseffekt. På fem år løftet vi omsetningen fra 9 til 43 millioner kroner i 2005.

Den neste oppturen ble salget av AS Frankering til Pitney Bowes i 2005 for 18 millioner kroner. I lykkerusen spanderte han dyr bil og båt på seg selv, mens resten av kapitalen fra salget ble investert i eiendom.

Tomt på kontoen

Utvikling av eiendom skulle rett og slett bli Ellingsens neste forretningsutvikling. Her kunne ingen tape penger, og superselgeren kjøpte friskt opp leiligheter, garasjer og tomter. Største prosjektet var Hopshaugen Terrasse med 22 leiligheter.

Denne gangen var det finanskrisen som brøt idyllen. Før jul i 2009 satt Ove Ellingsen på kontoret sitt og syntes livet var riktig kjipt. Han hadde betalt 1,6 millioner kroner i renteutgifter dette året. Fortsatt lå en stabel med regninger på kontoret, men det var ikke noe mer å betale med. Banken hadde gitt ham en måned før de ville stenge butikken.

Mens han sitter der, ringer en tidligere kunde og spør om han - som var så flink å selge frankerings-bedriften sin - også kan hjelpe til med å selge hans bedrift?

Tilbake som selger

Etter tre uker har Ellingsen solgt bedriften, og kan innkassere en halv million i provisjon. Det vellykkede salget gir ham anledning til å holde seg flytende noen måneder til. Og det er akkurat nok til å få beveget eiendomsmarkedet igjen. Dermed har Ellingsen fått lettet seg både for gjeld og eiendommer. Eiendom krevde for mye penger og ble for risikabelt. Nå er han tilbake igjen i sitt rette element, som rendyrket selger. Denne gang selger han helseprodukter, driver salgsopplæring og leier ut næringsbygget på Fagernes Yacht Club.

- Har du så lært noe av opp- og nedturene?

— At du skal tenke deg godt om før du undertegner en «gyllen» kontrakt, og at du heller ikke skal irritere deg over alle sifrene i en kid-kode. For er du i en situasjon hvor du er i stand til å fylle inn kid-kode og beløp - ja, da er som regel livet en eneste opptur.