Forrige tirsdag kostet en kWh 33,58 øre på kraftbørsen Nordpol. I dag er prisen falt til 28,97 øre. Prisfallet er på nesten fem øre, eller 13,7 prosent.

— Det er flere grunner til at strømmen blir billigere, men den viktigste er jo alt regnet som har kommet. Riktignok faller kraftprisene på Kontinentet, men her hjemme er det nedbøren som i all hovedsak gjør kraften billigere, sier Brottemsmo.

Vanskelig

Han er senioranalytiker i Bergen Energi og følger kraftprisene hele året. Denne uken har værmeldingene vært hyppig diskutert på jobben.

— Hvis værmeldingene slår til i bergensområdet, bør det gi oss billigere kraft.

- Hvor mye?

— Det er vanskelig å si, men husk at en kWh kostet to øre i begynnelsen av oktober. Nå er prisen 28,97 øre. Ingen av mine kolleger blir overasket dersom prisen halveres, men det er vanskelig å treffe helt presis med nivået på fremtidig pris.

- Hva vil være avgjørende for kraftprisen fremover?

— Først og fremst været. Dersom meldingene de neste dagene slår til, med store mengder nedbør, vil nok strømmen bli billigere. Vi i Bergen energi tror i hvert fall at markedet skal nedover.

Mye regn

Hos Vervarslinga på Vestlandet forventer de store mengder nedbør de kommende dagene.

— Enkelte steder kan det komme 100 millimeter nedbør tirsdag. Vi forventer ikke så store mengder i Bergen. Onsdag og torsdag blir det også mye nedbør, men mindre enn tirsdag, sier Arnstein Tjøstheim, vakthavende meteorolog.

BILLIGERE STRØM: Strømprisen faller. John Brottemsmo i Bergen Energi forventer rimeligere strøm fremover.
BERGEN ENERGI