Det kraftige tordenværet over Bergen og omegn natt til lørdag forårsaket noen steder store problemer i strømnettet. På Askøy ble tre transformatorer slått ut, slik at beboere mellom Kleppestø og Florvåg og i Erdal og Fauskangerområdet mistet strømmen.

Hos noen er det fortsatt mørkt.

— Ja, nå sitter jeg her med stearinlys, sier Kenneth Neteland.

Han og hans naboer i Erdal har fortsatt ikke fått strømmen tilbake. Og han synes ikke det er mye hjelp å få hos Askøy Energi heller.

- Utrolig dårlig

— Jeg har ringt gjennom hele dagen, og de har hele tiden sagt at vi får tilbake strømmen om en time eller to. Det er utrolig dårlig at de ikke kan holde det de lover, sier han til bt.no.

— Ja, det er helt riktig at vi har gitt kundene et estimat på 1-2 timer av gangen, forteller Dagfinn Åsen, driftsleder hos Askøy Energi, til bt.no.

Han forklarer at uthalingen skyldes at problemene var mye større enn først antatt.

— Vi ble nødt til å prioritere Kleppestø og området rundt på grunn av kjøpesenteret og andre sentrale bygg. Her var strømmen tilbake i 08-tiden i dag, forteller han.

2500 uten strøm

Like etter tordenværet natt til lørdag hadde 2500 husstander mistet stømmen. Nå anslår Åsen at rundt 100 husstander i Erdal og rundt 8 i Fauskanger fortsatt sitter i mørket.

— Vi prøver og prøver utover kvelden. Vi har fullt mannskap ute nå, og jeg regner med at vi får ordnet dette i løpet av lørdag kveld. Været og ødeleggelser kan man aldri gardere seg mot.