— Vi vil ha lønn som fortjent.

Slik lød de taktfaste ropene som møtte arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) på bergensbesøk.

Utenfor NAVs kontorer i Walkendorfs gate hadde det samlet seg noen hundre streikende i etterkant av streikemarkeringen på Torgallmenningen litt tidligere på dagen.

- Registrerer signalene

En noe forfjamset minister fant raskeste veien til inngangsdøren, hvor hun ble stoppet av Ørjan Myrmel, LO-leder i Bergen.— Her ser du bare noen prosent av alle de streikende LO-medlemmene i Hordaland, sa Myrmel til Bjurstrøm og ba henne ta signalene med tilbake over fjellet til regjeringen i Oslo.

Bjurstrøm var ikke spesielt interessert i en prat med hverken pressen eller de demonstrerende.

Selv om Bjurstrøm er arbeidsminister, er det ikke hun som er ansvarlig minister for forhandlingene med de statsansatte. Det er ansvaret hviler på administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap).

— Jeg ønsker ikke å kommentere streiken. Jeg har en annen rolle. Jeg registrerer signalene og skal ta dem med meg, sa Bjurstrøm, før hun forlot de streikende og gikk inn akkompagnert av spredt buing.

- Veldig spesielt

For Ørjan Myrmel og LO føles det merkelig å streike og hisse til kamp mot den rødgrønne regjeringen som fagbevegelsen var med på å innsette gjennom sin klare støtte i to stortingsvalgkamper.

— Det føles veldig spesielt og jeg skjønner ikke hva de tenker på. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle ende opp i streik mot denne regjeringen, sier Myrmel.